miercuri, 25 mai 2011

Goblen

Atunci cand nu mai ai chef sa faci nimic din ceea ce faceai inainte si-ti facea placere, se cheama ca ai o problema de sanatate. Cheful de crosetat mi-a disparut fugind ca un hot, pas pas, cheful de tricotat l-a urmat indeaproape, iar eu m-am trezit cu o gramada de timp pe cap, in care nu-mi gaseam rostul si linistea. Intr-o zi mi-a venit o idee. Daca de crosetat nu mai merge, de tricotat nici atat, atunci ce-ar fi sa incerc sa revin la vechea mea pasiune, goblenul? Am abandonat-o cu multi ani in urma, pentru ca in garsoniera unde am locuit goblenurile pur si simplu nu se potriveau, iar la mama acasa peretii deja se umplusera. Acum, in casa asta unde ne-am mutat, ar merge de minune, asa ca m-am apucat sa caut pe net un model care sa mearga iute, sa nu ma solicite foarte mult si sa fie si frumos.
Am gasit modelul de mai sus la firma Goblenset de la Pitesti. Am inceput cu ultimul, mi s-a parut cel mai simplu. Recunosc ca nu mai sunt la fel de entuziasta ca in anii din urma, dar ma tin de ele, ca ar da tare bine pe peretii mei acum cam golasi.

Sa nu ma intrebati de gradina, ca am declarat anul asta an calamitat, asa ca gradina e pe un plan secund, in proces de ... ceva, de aranjare, de vindecare, de ameliorare, de ceva :)

7 comentarii:

Catrinel spunea...

Ma fascineaza goblenul, imi place sa admir lucrarile la altii si mi se pare foarte migalos. Mie nu mi se potriveste sau cel putin asa cred. De abia astept sa vad ce iti va iesi.

Anonim spunea...

Aveam in tinerete un coleg de serviciu care era mare maestru in goblenuri. Doar la auzul cuvantului "goblen" intra in transa!Cu mine nu-si pierdea vremea, era clar ca sunt pierduta pentru aceasta cauza, avea in schimb un grup de doamne gurese care pur si simplu il adorau, cu care facea schimb de ate, de modele, de ponturi si idei...
Eu ... mai cu sapa, mai cu grebla... goblen doar cu admiratia sincera pentru munca si pasiunea inglobata de altii :
D Spor la brodat si sa ne arati si noua.

cristina spunea...

Catrinel, o sa fac poze pe parcurs :)

Laura, daca n-ar fi avut si tata un coleg care sa coasa goblen, cred ca ma minunam de al tau :))
Goblenul pentru mine este militarie pentru piticii de pe creier. Ii pun pe caprarii (culori), regimente, batalioane etc. si ii disciplinez.

Dani P. spunea...

Pe vremuri, am cusut si eu citeva goblenuri mici. Rabdare n-aveam prea multa , asa ca , trebuia, sa fie repede gata ... acum as prefera sa crosetez, dar nu e vreme nici de asta ! Sa iasa frumos goblenul si sa te simti tu bine !

corina spunea...

Spor la goblenit .si mie imi plac foarte mult.O zi buna!

daiana spunea...

oare te-am mai intrebat ? ai cumva diagrama de la Stanca marina - tot de pitesti ca eu am pierdut-o si-am ramas cu apa neterminata. :)
spor la treaba :)

cristina spunea...

daiana, te referi la fata pe stanca? adica la asta http://www.rogoblen.ro/detalii/fata-pe-stanca--188/ ? daca e vorba despre asta, o sa caut acasa pe unde mi-am pus schemele facute deja si daca le gasesc, ti le trimit.