miercuri, 13 iulie 2011

Blog bleg

Recunosc, am un blog blegit de la caldura. N-a mai miscat nimic de cand l-au lovit temperaturile astea in moalele capului. Eu nici atat. Acasa n-am mai montat aerul conditionat, pentru ca anul trecut nu a fost nevoie de el. Ei, anul trecut parca nici n-au fost calduri din astea atatea zile la rand, ba din contra, parca imi amintesc ca a plouat mai mult decat prevedea legea.
Ei, neavand aer conditionat acasa, sunt zile in care ma cuprinde panica. N-am unde sa ma refugiez de caldura asta, ca si casa aia, cat sa stea rece? O zi, doua, maxim trei, pe urma o iau si pe ea caldurile.
La fel si cu gradina. Eram eu mandra si multumita foc atunci cand am vazut primele pastai. Anul trecut fasolea pusa in pamant nici macar nu a incoltit. De mandra ce eram, nu  mi-a venit sa le culeg, caci ce sa faci cu circa 10 pastai? "Sa se faca mai multe, sa strang de-o mancare" mi-am zis. Ce sa mai strang, ca dupa trei zile de canicula, fasolei mele i s-au uscat aproape toate frunzele. O fi fost caldura, s-o fi manat, nu stiu, ca toate plantele par a fi lovite-n cap dupa ce au cazut gradele astea multe peste ele, cam brusc.
Rosiile? Au aparut primele gogonele - micute, timide, ezitante. Bingo! mi-am zis, ca iata, s-ar putea sa mananc si eu rosii din gradina anul asta. Apoi au venit socrii mei pe la noi. Asa am aflat ca, desi eu aveam pretentia ca le copilisem, de fapt n-o facusem aproape deloc bine, ca desi rosiile facute de mine din seminte pareau solide si fara arac, aveau nevoie obligatoriu de arac, ca frunzele ingalbenite de la baza erau semn de mana, ca degeaba am pus eu seminte de rosii cherry in pamant direct, ca n-au crescut deloc bine si n-o sa se mai faca nimic din ele ...
Si cate si mai cate. De aia am eu acum un blog bleg, intelegeti?

4 comentarii:

CCristinaC spunea...

Lasa Cristina, ca aerul conditionat nu e tocmai bun pentru sanatate. Si de belgit, ne-am blegit cu totii. Oameni, animale, plante.:) O seara racoroasa iti doresc!

cristina spunea...

nu prea inteleg ce trebuie sa fac.

Anonim spunea...

Cristina, totul este sa gandesti pozitiv :D
Cu niste araci, niste apa, mai un legat, mai un smuls de frunze...sa vezi ce rosii faine o sa ai pana la urma!

cristina spunea...

eu asa sper, ca gogonele vad ca se tot fac, dar nu dau semne de coacere inca.