miercuri, 10 august 2011

Granny square

Am de gand sa-mi crosetez, candva, o patura din patratele bunicii. Pana atunci, fac colectie de scheme de patrate din astea, colectie pe care o voi posta aici, poate va inspira si pe voi.
Site-ul de plecare este si in lista din dreapta de la mine de pe blog, anume http://craftyminx.typepad.com/a_granny_a_day/online-pattern/page/4/  dar din el am plecat sa gasesc schemele gratuite si am dat peste patratul asta, a carui schema o gasim aici:
Schema:
si varianta Craftyminx:

Schema:
Sursa schemei:

Sursa schemei:
Sursa schemei:
Schema:
Schema:
Schema:

12 comentarii:

Dani P. spunea...

Grozava esarfa alb - albastra. Imi plac si mie cuverturile din bucati, dar n-am experienta la crosetat. Tu poti face, ce iti place mai mult .

cristina spunea...

da, pot, dar am observat ca atunci cand e cald nu pot lucra cu ate groase, asa ca mai bine cos goblen. crosetatul si tricotatul sunt pentru vreme rece.
daca iti place si iti doresti esarfa aia, te pot invata cum se face. totul e sa ai rabdare si o oarecare aplecare catre asa ceva.

Dani P. spunea...

Si timp, Cristina, ca de asta duc lipsa ... nu te uita, ca scriu mult la PC, e printre picaturi. O sa fiu acasa, pe inserat ... Si la servici, nu merge ... Iar acasa, programul e foarte strins, cu doi copii, gatit, gradinarit si alte cele ... Iti multumesc, ca te-ai gindit, sa ma inveti !!!

CCristinaC spunea...

Cristina, eu zic sa te apuci deja sa faci la patratele pentru ca, desi pare foarte simplu si usor, o patura din "bucatele" toaca foarte mult timp. Spun din experienta. :)

Vasi Dubreu spunea...

Doamne,este lucru pe care mi l-am dorit si eu mult, mult de tot, chiar m-am apucat de ea, dar nu pot sa stiu cand va fi gata. Eu m-am apucat sa tricotez patrate, dar punctul folosit este elastic dublu. M-am gandit ca este de vis o patura din mohair, groasa si romantica. Acum un an am vazut sute de modele de paturi pe toate site-urile de tricotaje romanesti si straine.
A, am intrerupt lucru din cauza unui goblen la comanda. Vorba ta, poate la iarna...
Mai vorbim.

Dana spunea...

Oh, ce frumoase sunt... te imbie sa pui mana pe croseta. Spor la treaba!

cristina spunea...

Dani, nu spun sa te apuci acum, poate dupa ce iesi la pensie :))) Daca apucam amandoua, te invat atunci.
CCristinaC, si noua nu ne arati ce-ai lucrat? Te rugaaaaaaaaaam.
Vasi, daca nu-mi arati ce goblen cosi si ce patrate ai facut, fac scandal. Vin in fiecare zi la tine pe blog si tip! :))
Dana, daca iti plac, apuca-te, ca nu se stie cand iti vor folosi.

Dana spunea...

Eu am facut o paturica pentru fata mea si m-am intins pe un an, acum vreo 2 luni am inceput una ptr mine acelasi model postat de tine. Se lucreaza destul de usor si patratele sunt maricele.
Spor la lucru!

Vasi Dubreu spunea...

Pai Cristina, goblenele le-am facut la comanda, le-am dat de mult , am luat si banii, eheeee, iar patratul sa il caut si am sa il pozez pentru tine :))

CCristinaC spunea...

Cristina, uite aici http://ccristinacstyle.blogspot.com/search/label/Accesorii%20tricotate%20sau%20crosetate

cristina spunea...

Dana, spor la lucru si tie!
Vasi, e o chestie foarte tare sa faci un goblen pe comanda.
CCristinaC, acum mi-am amintit de paturica ta, am si comentat atunci la ea, asa e. Ma sclerozez, iarta-ma.

ina spunea...

Ce de mai frumuseti! Pacat ca nu am asa multa rabdare ca m-as apuca si eu de crosetat.