marți, 20 septembrie 2011

Ultimele flori din gradina 2011

Eram si eu mandra de realizarile mele din postarea asta si nimeni n-a zis nimic :(((
Cred ca n-ati vazut-o, nu-i asa? :))
Glumesc, oricum o sa va mai innebunesc cu ele si mai incolo.
Pana atunci, Balauricooo, iata minunea si invidiaza-ma :))))


Asa este singura mea vanata la acest moment. E inca in stadiu de floare si nu cred ca-l va mai depasi. Exista si o explicatie. In iarna am pus intr-o jardiniera un rand de seminte de patrunjel, un rand de seminte de vinete si un rand de nu mai stiu ce. Cand au rasarit, pisicii mele i-a placut tare in jardiniera si "le-a udat". N-a mai trait decat patrunjelul, pe care l-am scos afara, dar l-am lasat in jardiniera. Zilele trecute m-am trezit ca am si o vanata supravietuitoare, asa ca iat-o.
Apoi, trandafirii mei parca au innebunit. N-au inflorit atat de abundent toata vara, s-au trezi abia acum sa faca puzderie de flori.

Petuniile, de fapt doar cea mov, au inviat din morti. Eu le credeam uscate si trecute, iar asta uite ce-mi face:
Ochiul boului a fost si va ramane floarea mea preferata:
... chiar daca un soi e deja pe trecute ...
Ar mai fi ultimele craite si ultimele albastrite roz si mov :)
Apoi tufele alea cu flori micute si mov, pe care nu stiu cum le cheama, dar care imi inveselesc privirea si care abia acum incep sa infloreasca:
Update: gratie lui Vasi, am aflat ca se numesc aster.
Si gura-leului albinoasa:
Dar si cosmosul si motul curcanului, care au musafiri la vremea asta, desi neidentificati.
Asta a fost vara.

12 comentarii:

Vasi Dubreu spunea...

Frumoase Cristina! Sa aduni seminte de la ochiul boului si daca ai cosmos rosu, cumva.Si asta este o floare care trece cu bine seceta.
Botoseii tai sunt nemaipomeniti :))
Pup!

cristina spunea...

tu rosu ii spui cosmosului aluia care nu e nici roz, nici alb, nu? care e inchis la culoare, nu? ei bine, am avut din ala, dar cosmosului nu i-a mers bine anul asta pe nicaieri. anul trecut la mama era o padure de cosmos, anul asta erau 2 fire.
al meu nu a stat inflorit decat pana pe la inceputul lui august, apoi s-a uscat si s-a turtit. daca cel rosu a facut seminte, ele i-au cazut pe pamant. sper din suflet ca din ele sa-mi iasa alt cosmos la anul.
de la ochiul boului o sa adun.
pup si eu, vasi.

simf spunea...

am si eu flori mov. oare cum s-or chema? asta de curiozitate pura, ca oricum tufele cresc fara sa le ingrijesc in vreun fel. doar ceva apa cand si cand. daca aflii ce sunt, spune-mi si mie te rog.

Vasi Dubreu spunea...

Florile acelea mov se numesc aster si sunt de mai multe culori. Eu am mov deschis si acum arata ca o mare de flori...., dar trebuiesc tunse ca si tufanicile, ca sa formeze tufe frumoase.
Eu spun rosu la nuanta chiar de rosu. Am vazut in cateva gradini pe net si par superbe.Eu am o insula de cosmos dar tot asa, numai alb si roz si sunt inflorite din iulie.
Mai vorbim.

cristina spunea...

simona, am aflat! se numesc aster! :)))
hai ca scriu si in postare.

simf spunea...

ma cautat si pe net, aster sunt si-s rude cu ochiul boului, nu cu tufanelele, cum credeam eu. numai ca scrie ca-s inalte de 20-40 de cm, ale mele sar de un metru.

Dani P. spunea...

Frumoase ultimele flori ale verii. Eu votez cu trandafirul. Mi-ar place, sa il vad, cu o tufa de aster la baza. Ar acoperi trandafirul unde-i golas si ar face si un contrast frumos ( nu stiu de ce, dar rozul si liliachiul imi plac impreuna, in gradina ). Cum ti se pare combinatia, Cristina ?

corina spunea...

Faine flori ai in gradina!Eu credeam ca ochiul boului e alba!?
Si chiar ma intrebam vara asta cum s-o chema aceasta floare....
O zi buna sa ai Cris!

cristina spunea...

Dani, ai sa razi, dar ele chiar asa sunt amplasate, doar ca nu le-am pozat eu impreuna. O sa incerc s-o fac si-ti arat.

Corina, eu stiu ochiul boului cam de toate culorile, mai putin galbene. O zi buna si tie!

Anonim spunea...

da. la capitolul vaneta te invidiez. a mea nu mai are floare. la capitolul trandafiri nu: si intr-ai mei a dat strechea si-au inceput sa fabrice flori ca nebunii.
vad ca si la tine pamantul e iasca. de cand n-a mai plouat?

liana spunea...

superbe flori...

cristina spunea...

balaura, pai la productia de vinete trebuia sa ma invidiezi, ca e chiar mai mica decat a ta, adica deloc!
de vreo luna n-a mai plouat, daca stropitul ala de-a fost atunci se poate numi ploaie. pamantul meu e iasca si prost din fire, asa ca nu-mi mai bat capul sa-l ud.

liana, multumesc.