miercuri, 14 decembrie 2011

Vesta crosetata din matase

Am facut pentru o doamna, la cerere, o vesta din matase vegetala. O sa pun doar poze, ca prea multe explicatii n-am. Nu am avut o schema anume, doamna a vrut o vesta cat mai simpla. Ce-am remarcat? Modelul asta de vesta slabeste. Datorita materialului din care e facuta cade pe langa corp si imbraca frumos silueta.



5 comentarii:

Dana spunea...

Chiar ca arata foarte bine... si cred ca e foarte pplacuta la purtat, usoara si matasoasa.

Catrinel spunea...

Foarte, foarte faina. Si eu mi-am cumparat fir de matase pentru a croseta cu el, dar m-am impotmolit la facutul ei ghem. Nu reusesc sa fac ghemul fara sa o incurc. N-am gasit inca solutia salvatoare si matasea mea zace asa cum am cumparat-o.

cristina spunea...

Dana, doamna - o colega de-a mea, o poarta zilnic de cand i-am dat-o :)

Catrinel, daca e fir de matase rasucit incearca sa-l invarti mai intai pe o bucata de hartie. Daca nu e rasucit, roteste des ghemul in timp ce-l faci. E adevarat ca-ti trebuie multa rabdare, inclusiv la lucru, pentru ca se lucreaza greu.

Vasi Dubreu spunea...

Frumoasa vesta si chiar ii vine bine,dar nu ti se pare un pic dificil firul de matase, ma refer ca faptul ca, daca pierzi un ochi.....s-a dus, de iti vine sa mori, sau nu ti s-a intamplat?
Asemenea veste sunt un accesoriu care se potrivesc oricand si in cam orice anotimp.
Pup!

cristina spunea...

vasi, am zis ca matasea se lucreaza greu, asa este. la modelul asta de plasa crosetata nu exista riscul sa pierd vreun ochi, ca n-am pe croseta decat un ochi :))
riscul asta apare la tricotat, dar nu stiu daca m-as apuca vreodata sa tricotez matase simpla, ci doar in combinatie cu un alt fir.