miercuri, 18 iulie 2012

Flori, flori, flori din gradina mea

Anul asta se pare ca intamplarea a facut sa domine rozul, movul, lila-ul in gradina mea.
 
 Un butas de muscata  furat de pe scara unui bloc asta iarna si pus la plezneala direct intr-un ghiveci. Nu m-am asteptat sa fie atat de frumoasa floarea.
 Buruiana supravietuitoare, adusa de pe camp anul trecut. O iubesc!

 Coada soricelului multicolora. Am pus semintele acum trei ani. A inflorit abia anul asta. Nu e spectaculoasa, dar s-ar potrivi de minune in gradinile mari, de tipul celor englezesti.
 Panselute parca nascute din morti. Le-am cumparat de la Simfonia lalelelor de la Pitesti, in mai. Se uscasera complet. Am fost surprinsa sa vad ca fac din nou cateva flori.
 
Lilice si ceapa ciorii alba. 
 Prima gladiola din gradina. Ea a inflorit deja, pe cand celorlalte nici nu le-a aparut tija florala. Asta e din categoria ciudateniilor de anul acesta.
 Acestea sunt cele mai noi achizitii. Nu stiu cum se numesc, dar mi-am dorit culoare intr-o portiune din gradina unde nu mai crestea nimic.
Si aici am trei culori de gura-leului, puse din seminte, in speranta ca vor fi ceva diferit fata de ce am deja in gradina. Nu sunt diferite si au mai si iesit foarte greu.

Cam atat. Sper sa va fi relaxat un pic prin plimbarea asta.

8 comentarii:

Dana spunea...

Ce flori frumoase ai! Muscata aceea are o culoare superba. Imi place si coada soricelului, nu am mai vazut asa culori frumoase. Toate cele bune!

cristina spunea...

iti dai seama ce surpriza am avut eu cand am vazut-o inflorita! cand am furat-o n-avea flori si am crezut ca e indrusain.

daiana spunea...

floarea de care intrebai cred ca este impatiens sau sporul casei. Nu stiu cada e perena dar poti s-o prinzi si in ghivece din butasi si s-o pastrezi peste iarna. Cred ca e an de roz ca si la mine tot asta predomina.:)

cristina spunea...

Daiana, am descoperit si eu pe un site ca se cheama sporul casei! Asa este! Yupiiiii!
O sa o pun in ghiveci cand o sa simt ca nu se mai simte bine afara.
Daca e an de roz, macar sa fie ca sa ne fie mai bine, sa vedem viata mai in roz :))

Vasi Dubreu spunea...

Ceapa ciorii este cea condiment, la care se consuma frunzele?
Da, frumoasa culoare la muscata. Sa vezi cum se dezvolta daca le plantenzi in gradina si nu in ghiveci!!! Dar nu rezista peste iarna, decat sa iei butasi de la ele si sa le inmultesti in vase.
Pup!

cristina spunea...

Vasi, nu cred ca se mananca ceapa ciorii asta. eu o am in varianta cu flori albe si in varianta cu flori mov deschis, dar nu am curaj s-o mananc.
cat despre muscata, o mai tin in ghiveci, ca are pamant mai bun decat in gradina si e si tare firava, nu dezvolta alte ramuri, vad.

vic spunea...

Impatiens sau sporul casei, e perena.

cristina spunea...

wow, perena?? adica pot s-o las in pamantul din gradina peste iarna?