marți, 25 septembrie 2012

Flori sau fantani?

Ma fascineaza doua flori din gradina mea. Prima este zoreaua albastra, din al carei mijloc zici ca izvoraste aur si lumina, te astepti sa apara o zana de acolo:

Si a doua este suzana-cu-ochi-negri, al carei centru zici ca e o gaura neagra, care inghite tot, inclusiv lumina:
Primei eu ii spun fantana luminii, iar celei de-a doua - fantana intunericului.

5 comentarii:

Vasi Dubreu spunea...

Frumoase amandoua, le-am avut si eu.
Zorelele le am si acum si nu ma mai pot scapa de ele, ever, si suzana nu am pastrat seminte de la ea.
Ai descris frumos senzatia pe care o ai cand le privesti, chiar asa este.
Pupici!

Dani P. spunea...

Contraste in gradina ... Parca tot mai mult ma atrage lumina ...

Mihaela spunea...

Celei de-a doua stiu ca i se mai spune in unele carti Suzana cu ochi negri.Si mie imi aduce aminte de o catelusa pe care am avut-o in urma cu cativa ani careia ii mai spuneam asa cand o alintam, adica Suzana cu ochi negri.Eu de floarea asta n-am prea avut noroc sa-mi creasca frumos, desi in reviste i-am vazut reclama ca ar putea creste pana la inaltime de 1,50m-2m.La tine floarea arata frumos, pare sanatoasa.

cristina spunea...

Mihaela, suzana mea are o poveste mai aparte. In 2010 am pus cateva seminte "la plezneala" pe un strat. Era primul an in care ne mutasem la curte si nu stiam multe. Ea a iesit atunci, dar numai un singur fir, insa mie mi-a placut. In 2011 n-a mai iesit. Anul asta am pus-o in iarna in ghiveci, sa fac rasaduri. Nepunand eticheta la ghivece si semintele negerminand, am uitat de ea. Cand a venit caldura si am plantat afara rasadurile, pe ghiveciul asta l-am scos intr-un colt de gard si l-am lasat acolo. M-am mirat tare cand, dupa aproape o luna de stat afara, au inceput sa incolteasca trei extraterestri in acel ghiveci. Am inceput sa-l ud, mai mult curioasa de ce iese acolo. In timp, cele trei "rasaduri" s-au intins pe acel gard si au inflorit si mi-au bucurat sufletul.

Valentina spunea...

Eu ador floarea numita Suzana! Intr-un singur an am avut,iar in al doilea nu a mai vrut sa rasara.

Zorelele ma incanta si acum, am roz si violet. Bleu am adus de la Timisoara acum cativa ani in urma, dar nu au rezistat.