marți, 29 ianuarie 2013

Am fost dependenta, dar mi-a trecut

Eheeei, da, trebuie sa recunosc deschis si cinstit ca da, am fost dependenta de tigari, dar in martie fac 2 ani de cand mi-a trecut. Am ramas dependenta, insa, ca majoritatea dintre voi, de shopping. In loc sa cumpar haine, bijuuri sau pantofi, eu cumpar (si nu-s unicat, nu-i asa? :))))) ) seminte la plic!
Am mai vazut si la voi postari cu tema asta, asa ca ma bag si eu in grupul vostru terapeutic :)
Eu o sa impart pliculetele in doua categorii:
1. Categoria "astea mi-au iesit" si daca mi-au iesit mie, pot sa iasa la toata lumea:
2. Categoria "astea nu mi-au iesit neam!", mult mai numeroasa. Daca mie nu mi-au iesit, inseamna ca sunt mai sensibile si mai pretentioase la calitatea solului, asa ca le-am pozat si mai de aproape, ca sa se vada mai bine.

Asta ce inseamna? Inseamna ca mi s-a restrans foarte tare gama de care sa fiu dependenta si te pomenesti ca maine-poimaine ma vindec si de asta??? Mmmm, nu prea cred, vor inventa americanii alte si alte soiuri ca sa ma pastreze de client fidel :)))

16 comentarii:

simf spunea...

ruta nici mie nu mi-a iesit, 2 incercari. garofitele chinezesti insa da. sunt bienale, in primul an le-am tot asteptat, nu ma gandeam ca frunzele lor vor semana cu cele ale crinilor si le-am crezut balarii. anul urmator insa, cele care au scapat de harnicia mea au inflorit fain.

Dani P. spunea...

Eu zic, sa mai incerci, chiar si cu cele ce nu ti-au iesit. Ma mir de gladiole, probabil ca ceva ti-a infulecat bulbii, ca nu-i greu sa incolteasca ...

Anonim spunea...

Eu patesc sa nu-mi iasa seminte din astea hobby, si nu prea mai cumpar din supermarket. Merg la magazine specializate si iau seminte profi, de obicei aceia cumpara in cantitati mari si apoi le vand in pliculete reambalate de ei acolo pe loc in functie de cat vrei.

corina spunea...

Cristina, si mie imi plac plicurile dar de moment nu am unde le intrebuinta si deasta nu m-am legat de ele, insa cand merg la gradinarie tot le trag cu ochiul. :)

iuliana spunea...

flori n-am pus, dar fasole fideluta da si a iesit f bine, la fel si vinetele. ridichiile au iesit niste chestii care semanau si la aspect si la gust cu ardeii iuti.
la fasole, inainte sa o pui in pamant, pune-o in apa calduta cateva ore bune ( ajuta la germinare - la fel sa faci si la dovleci, daca o sa pui). si nu o semana adanc.
felicitari pt renunatarea la fumat :)

Mirelun spunea...

Pufuletii aceia albastrii din dreapta jos ,i-am sadit si eu direct in gradina, au iesit si sunt foarte frumosi. Si eu zic sa mai incerci, nu te descuraja. Iar la fasole si mazare poti sa faci rasad , asa supraveghezi mai bine cresterea.

cristina spunea...

simona, garofitele m-au fascinat, am scris o postare despre ele.
dani, pe gladiole nu le-a mancat nimic, ca le-am scos in toamna si erau ok, doar ca nu au facut floare nici una.
greenzonelife, o sa-mi fac si eu drum intr-o zi pe la un magazin din asta.
corina, sa dea domnul sa ai unde gradinari!
iuliana, asa o sa fac cu fasolea, dar am mari indoieli, nu-i place pamantul meu nici unui soi de fasole. culmea, nici pamantul din saci de la magazin nu i-a placut, a iesit anemica rau in ghiveci. renuntarea la fumat e descrisa pe celalalt blog al meu, dar merci de felicitari. cred ca le merit :)
mirelun, ai poza cu ei? ca tare-s curioasa cum arata si ce sunt in "realitate".

simf spunea...

cristina, pufuletii sunt in a 5-a poza: http://fusaru.blogspot.ro/2012/09/daca-e-marti-sa-fie-flori.html

Mihaela Dămăceanu spunea...

Da ştiu că ai plantat ceva, Cristina. Felicitări pentru cei doi ani.

Vasi Dubreu spunea...

Cristina, si eu zic sa mai incerci ca de multe ori gresim si noi cand facem rasaduri sau le semanam in gradina. Eu mereu patesc cu lobeliile sau semintele de capsuni, sunt prea mici, rasaduri foarte mici si firave, greu de manevrat:(((
Eu mai si gresesc ca nu citesc bine instructiunile si timpii de plantare de pe spatele plicurilor.
Eu m-am cam lecuit cu cumparatul asa "fara numar", acum stau si citesc bine pe plicuri daca se preteaza solului meu....
Una peste alta iti doresc succes in noul an gradinaresc !
Pupici!

cristina spunea...

simona, aha, m-am lamurit. frumosi, ar cam merita inca o incercare.
mihaela, multumesc :)
vasi, cum adica "solului tau"? unde ai aflat tu ce fel de sol ai? a, de fapt da, imi amintesc ca scrie"sol argilos", "sol nu mai stiu cum" ... Solul meu aproape ca nici la buruieni nu le prieste, e slab rau de tot. tot zic sa-mi fac straturile alea inaltate si sa cumpar in ele un sol mai bun, dar am observat ca si asta se consuma. ce pamant adusesem eu de la soacra mea in saci n-a tinut decat un an. anul al doilea era iar argila saracacioasa. cred ca incet, incet, o sa fac cultura in ghivece mari si gata.

gabyral spunea...

daca ai reusit sa faci "lobelia" atunci cu "varza decorativa" e simplu, dar vrea multa apa si soare, ca sa fie deasa si colorata.
ca idee, nu cumpar plicuri din supermarket ci de la magazine specializate in seminte si flori.
dai mai mult dar ai cat de cat o garantie sau macar sa fie de la producatori consacrati

cristina spunea...

hm, lobelia ...
acum, ca ai zis tu, am vazut si eu ca am pus-o la "reusite", dar de fapt imi amintesc ca n-am reusit decat s-o incoltesc, dupa care s-a turtit si a murit. cea pe care o am acum, perena, rezista intr-un ghiveci de 2 ani de zile.

Mirelun spunea...

am gasit pufuletii albastrii , sunt foarte decorativi si nu sunt pretentiosi. Sper sa-ti placa sunt in poza nr 6 http://www.gradina-mirela.blogspot.ro/2012/12/trandafirii.html

Vasi Dubreu spunea...

Cristina, vroiam sa ma refer mai mult la faptul ca nu mai pun, de exemplu, hortensii pentru ca acestea vor apa multa si eu nu le pot da, asa ca renunt....la lacramioare japoneze, tot la fel...
Inima cere multe, dar poate la pensie sa am timp sa le bibilesc pe toate.
Spre exemplu nemtisorul este asa frumos, si daca il ud si daca nu, ciprul de gradina tot la fel. Atata sufar cand le vad ofilite si fara vlaga in plina vara, incat ma bazez pe florile care rezista la seceta.
Straturile lasagna ti le recomand ca participi si tu la ele si pui pamant cumparat decat deasupra si ai asa o bucurie cand le faci....
Pup!

ghemulet spunea...

Si eu am luat chiar acum 3 zile seminte la plic..Am luat patrunjel si marar si le-am pus in ghivece in bucatarie cu gandul sa fie proaspat pentru mancare...Tu ai o adevarata colectie acolo