duminică, 27 ianuarie 2013

Goblen in lucru

Desi ma laudam anterior cu un alt goblen inceput, dupa o vreme m-am razgandit si l-am inceput pe cel dupa pictura asta:
Nu stiu a cui este, eu am gasit-o pe acest site: http://www.topart168.com/oil_paintings/a_nice_place_with_many_kinds_of_beautiful_flowers_5055_painting.html si aici nu spune cine e autorul.

Ei bine, am prelucrat-o cu programul Stitch Art Easy, n-am reusit s-o fac mai mica de 25/37,5 cm si nici n-am stiut ce va iesi. Pana in prezent a iesit asta:
Ce ma nemultumeste? Culorile nu sunt nici macar cele din fotografie. Sunt mult mai sterse. Mult. E ca si cand programul ar fi prelucrat tabloul dupa ce a asezat o folie de celofan deasupra. Iata un pic de detaliu:

Aici se vede mai bine paloarea culorilor.
Asta este, n-o sa mai folosesc programul asta la prelucrare. Macar daca as fi reusit sa fac dimensiunile mai mic, dar asa, am lucrat si mult la el si culmea, mi s-au terminat deja vreo 6 culori, desi calculele le-am facut bine. Probabil ca estimarea punctelor facuta de program n-a fost corecta, cine stie.
In concluzie, nu prea recomand cu caldura folosirea acestui program de prelucrare. Ce e gratis nu poate fi si foarte bun, ma gandesc.

UPDATE: de la Tenderrosse am aflat si cine e autorul picturii -  G. Harvey, iar pictura se numeste "Holiday Flower Shop". Multumesc, Rose!

17 comentarii:

Mihaela Dămăceanu spunea...

Doamne, draga mea, câtă muncă şi migală. Dar eu care sunt nepricepută, nu am înţeles foarte bine, dacă poza arată ce ai lucrat deja sau ce a făcut programul. Totuşi cred că ai lucrat din moment ce s-au terminat aţele. Şi acum ai de unde să iei aceleaşi culori. Nuanţele nu arată rău, chiar dacă sunt mai pale. Pupici.

CCristinaC spunea...

Nu te lasi tu doborita de un program! Daca programul nu a scos culorile bine, tu sigur vei coase o minunatie de goblen, mai ales ca imaginea e foarte frumoasa. Abia astept sa-l vad terminat. Spor la lucru!

cristina spunea...

ce se vede in ultimele 2 poze e deja cusut de mine. mult nu mai am la el, dar sunt un pic dezamagita. frumusetea tabloului consta mai ales in culorile lui.
sper ca dupa ce-l termin sa se vada mai bine si mai frumos.

Valentina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Valentina spunea...

Ai facut alegerea perfecta a tabloului, abia astept sa vad rezultaul final.

Eu zic ca arata foarte bine ce ai lucrat pana acum, chiar daca culorile sunt pale.

Dana spunea...

Spor la treaba Cristina. Pana la urma o sa iasa bine, modelul e tare dragut.

Iuliana spunea...

Din cate inteleg ai luat poza aia ( sau tablou ), l-ai prelucrat apoi l-ai printat pe panza si te-ai apucat sa cosi. Corect?
Daca e asa nu programul e de vina ca nu ti-au iesit culorile, ci monitorul si printerul. Iti trebuie un calibrator de culoare.
Si daca unele printere m-ai au montate in ele niste calibratoare, care nu-s chiar atat de bune, dar exista, monitorul sigur nu e calibrat.
Din cauza asta pe monitor vezi o culoare, iar pe hartie/panza/plastic etc ai alta culoare.
Ai nevoie de un calibrator.

Iuliana spunea...

*unele printere MAI au montate....e dimineata tare, scuze.
si printul arata de parca s-au terminat cartusele, asa-i? sau materialul a fugit de pe rola..in fine, tot ai nevoie de calibrare, dupa aia o sa ai adevaratele culori

cristina spunea...

Valentina, Dana, va multumesc.
Iuliana, nu , nu e printat pe panza. In poza nr. 2 se vede o portiune caroiata. Aceea a mai ramas de cusut. Tabloul a fost descompus din nuante in simboluri grafice de catre program. Fiecarui simbol grafic ii corespunde o culoare. Culoarea este aleasa dintr-o gama de culori si nuante ale unei firme care vinde ata de cusut. Fiecare culoare este definita printr-un cod. Codurile au fost alese aiurea de program, de parca i s-a pus o pacla pe ochi.

ghemulet spunea...

waw..Am ramas realmente cu gura cascata...Este minunat...

tender rose spunea...

Pentru ca nu am lucrat niciodata in acest program, nu prea stiu ce sfat sa-ti dau. Parerea generala a doamnelor care prelucreaza este ca Pattern Maker este cel mai evoluat. Inainte de prelucrare in program, eu editez fotografia picturii intr-un program gen fotoshop (folosesc ceva mult mai simplu Picasa). Deschid sau inchid culorile dar cel mai important pentru mine este marirea contrastului. Astfel imaginea prelucrata devine mult mai clara. Nu in ultimul rand marimea si numarul de culori fac diferenta. Ai muncit enorm si ma gandesc ca superbele flori de pe trotuar vor lumina si ridica mult frumusetea goblenului. Mult spor !

cristina spunea...

rose, iti multumesc pentru aceste informatii, n-am stiut cum se fac aceste prelucrari ale fotografiei, caci ma gandesc ca daca as fi putut mari contrastul, poate si programul ar fi prelucrat mai bine poza. o sa investighez subiectul si daca nu ma descurc, poate o sa ma poti ajuta tu cu picasa asta?

tender rose spunea...

Da, te po ajuta cu placere. Programul poti sa-l iesi free de pe internet. Eu nu sunt super priceputa, ma mai ajuta copiii. Daca nu-ti ranspund imediat inseamna doar ca sunt ocupata. Pentru ca te urmaresc demult si vad ca iti place si te straduiesti incerc saptamana viitoare sa-ti trimit patternul. pune o adresa de mail pe blocul meu (nu public adresa) si incerc sa-ti trimit.

cristina spunea...

rose, sarumana, dar am pattern. am vrut sa vad care e diferenta dintre el si asta free de pe net.
nevoie de ajutor am doar la prelucrarea pozei in picasa, ca acolo nu stiu ce sa-i fac, dar o sa te mai intreb dupa ce descarc programul.

Carmen spunea...

nu pot sa spun decat "wow" si "felicitari!". As vrea sa pot schimba cu tine macar o zi, sa vad si eu cum e sa fi atat de talentat... Inca o data, felicitari!

tender rose spunea...

Holiday Flower Shop" G. Harvey
pictura si autorul.

cristina spunea...

Rose, multumesc mult, am actualizat postarea cu informatia de la tine!

Ghemulet si Carmen, va multumesc pentru vizita si pentru apreciere!