marți, 12 februarie 2013

Pana acum

Dupa voturile voastre, pe primul loc a iesit mileul 5, iar pe al doilea mileul 6.
Am inceput prin a-l face pe al doilea, mai mult pentru ca mi s-a parut mai simplu. Pana acum a iesit cam asa ceva:

Nu sunt foarte multumita de firul cu care lucrez, este foarte moale, n-are deloc tinuta. Sper ca dupa apretare si blocare sa iasa un mileu ok.
Am vrut sa va mai spun ca fondul care se vede in  spatele mileului este o fata de masa de la SH, facuta de mana. A fost atata munca inglobata in aceasta "carpa", incat mi s-a parut nedrept ca a ajuns la SH. Cu toate astea, e ca si cand i s-ar fi dat o a doua sansa la viata, ca altfel cine stie, ar fi ajuns o carpa de sters praful, iar munca celei ce-a lucrat-o ar fi fost complet desconsiderata. Inainte de toate, o sa va arat dantela care margineste aceasta mica opera de arta, facuta cu multa migala de catre maini tare pricepute:
Minunatia asta e prinsa pe marginile unei bucati rotunde de panza de bumbac, nu foarte subtire:
Desi nu are nici un fel de delimitare clara intre firele de tesatura, creatoarea a cusut in punct de cruciulita niste ornamente florale tare frumoase si destul de greu de realizat:

Si acum o sa va arat ce-am facut din mileul 5. Voua v-a placut foarte tare si din cauza finetei lui, dar cred ca ata asta de o am eu este putin cam grosolana si nu va iesi fin deloc. O sa incerc si cu macrame.
Cam asta ar fi.
Sa aveti o saptamana cu spor la toate!

7 comentarii:

Anonim spunea...

a iesit foarte bine, vreau sa fac si eu un mileu din bumbac colorat.Imi place ca se lucreaza mai repede decat macrameul,fiind un fir mai gros.

CCristinaC spunea...

Incearca cu fir Flavia. Din punctul meu de vedere e ideal pentru mileuri.
Abia astept sa vad ce o sa iasa la sfirsit. Sa ai spor!
A, te invidiez pentru fata de masa. Si eu iau de la sh astfel de lucruri. :)

cristina spunea...

casuta cu pridvor, sa te uiti la tine pe blog ca am facut un comentariu :)
cat despre fire, o sa ai timp sa faci si mileuri cand o sa te asezi la casuta minunata.

cristina, flavia e totusi cam grosuta pentru un mileu. poate ca ar merge o fata de masa, dar nu stiu daca as avea rabdare de ceva atat de mare.

vic spunea...

mie imi plac toate.

ghemulet spunea...

mult spor sa ai...Deja ai inceput sa lucrezi la ele...Super..Sa ni le arati si terminate...Sigur dupa apretare isi vor capata tinuta.Mult spor

corina spunea...

Buna Cristina, eu nu ma pricep deloc la mileuri desi imi plac.Fata de masa este deosebita multa migala si eleganta. Frumos!!!

Mihaela Dămăceanu spunea...

Mie îmi plac cum au ieşit, aşa nepricetută în ale firelor, cum sunt. Faţa de masă este deosebită. Vroiam să-ţi mai spun că am primit o drăguţă leapşă şi am dat-o mai departe celor care mi-s dragi, deşi trebuia doar blogurilor mici. Ştiu ce mi-ai spus data trecută şi nu este nicio problemă dacă nu vrei să răspunzi. Însă, dacă îţi place şi ai timp şi chef este aici:http://superblogulluimihnea.blogspot.ro/2013/02/merge-mai-departe.html.
Pup şi duminică plăcută!