joi, 23 mai 2013

Ploaia

In sfarsit a plouat corespunzator si la mine in curte. O sa creez o noua eticheta - ploaia - ca sa urmaresc acest eveniment, pentru ca asta a devenit, un eveniment. S-a intamplat ca in Bucuresti sa ploua cu bulbuci, pe DN1 sa ploua cu spume, iar la mine acasa, la doar cativa km mai incolo, sa fie uscat complet, desi norii negri de deasupra promiteau marea cu sarea.
Am dobandit o noua obsesie - apa din fantana. Noi o avem la primul strat freatic, cel putin asa cred, ca am masurat pana la fundul fantanii vreo 14 m. Anul trecut, spre toamna, mi s-a parut ca era cat pe ce sa raman fara apa in fantana, pentru ca nu plouase nici nu mai stiam de cand, dar gradina a trebuit udata, apa in casa a fost folosita, asa ca ma asteptam din clipa in clipa ca pompa sa inceapa sa gajaie, sa se inece cu nisip si sa moara. Este, cum spuneam, noul meu cosmar, noua mea grija, noul meu motiv de preocupare, asa ca atunci cand chiar ploua (nu doar stropeste la misto), eu sunt in culmea fericirii.

Astea vin, ca sa zic asa, si cu un mare bonus: temperaturile astea normale. In dimineata asta in birou este chiar racoare. Ieri la amiaza nu mai aveam nici oxigen, nici vlaga, nici chef de viata si nici speranta, caci aerul conditionat nu face fata acum, la 32 de grade, dar la vara?

UPDATE 1: a plouat corespunzator si aseara, 30 mai.
UPDATE 2: azi, 16 iunie, a inceput caldura. Se pare ca ploaia va fi din nou un eveniment.
UPDATE 3: pana acum a mai plouat, cand mai tare, cand mai asezat dar azi, 30 iunie, ploua cu bulburuci si e un frig afara, ca am fost nevoita sa-mi iau o geaca, blugi, sosete, pantofi in drum pana la biserica.
UPDATE 4: e vineri,7 martie 2014. De duminică  plouă ba mai tare, ba mai încet (picurat). In țară, undeva în Olt cred, sunt inundații.

10 comentarii:

Anonim spunea...

la noi a turnat cu galeata azi-noapte.Foarte bine pentru plante, si pentru mine, ca n-am mai udat:)

simf spunea...

si la noi a plouat, prilej cu care doua pisici negre au venit ude din lucerna si s-au spalat, metodic, pe patul din dormitor.:)

Brindusa spunea...

Anul trecut si eu am avut aceeasi grija :) Ma uitam in fiecare zi in put si masuram coloana de apa!
Daca ar ploua asa odata pe saptamana ar fi foarte bine, toate plantutele se simt bine:)

Anonim spunea...

La noi tot ploua de ceva zile, nu cu spume si bulbuci, ci asezat asa ca o ploaie de toamna, mai face pauza, apoi iar ploua. E bine :)

cristina spunea...

daaaa, fetelor, se simte gena de taran din noi? :)))
n-am crezut c-o sa-nvat a iubi ploaia vreodata ...

GabiA spunea...

sa nu ne plangem, ca cine stie cand mai ploua...toata rezerva mea sunt doua rezervoare de 1000L...daca se golesc ajung sa fac dus la lighian...

ghemulet spunea...

SI la noi abia abia a plouat acum 1 saptamana...Chiar ma uitam la meteo si in Bucuresti si la munte ploua de rupea iar la noi,unde avem culturi intrinse de sute de hectare..niciun strop...pana la urma a plouat si la noi un pic...sa vedem de acum ce ne asteapta

AI un premiu aici:

http://ghemuletulincalcit.blogspot.ro/2013/05/premiu-de-blog.html

cristina spunea...

gabiA, nu ma plang deloc, dimpotriva :) sa ne arati si noua rezervoarele alea, sa ne inspiram si noi.

ghemulet, multumesc frumos, o sa ma ocup in we de premiu.

Mihaela Dămăceanu spunea...

Şi acuma nu se mai opreşte! O seară frumoasă, draga mea, Cristină!

cristina spunea...

Mihaela, uite ca s-a oprit si zau daca n-o sa-i ducem dorul!