duminică, 10 noiembrie 2013

Mileul votat de voi


Va mai amintiti voi ca prin luna februarie, aici, va rugam sa votati?  Va aratam vreo 11 modele de mileuri. Cel care a strans cele mai multe voturi, 18 la numar (si va multumesc tuturor celor care ati votat), a fost ...

... numarul 5. Care era numarul 5? Asta:
Acum, sa nu care cumva sa credeti ca v-am pus sa votati degeaba! Desi la momentul acela am preferat sa fac unul care mi s-a parut mie mai usor (vi l-am aratat aici), ulterior l-am inceput si pe castigator. Din pacate, l-am inceput tot din microfibra si nu-mi placea deloc cum iese. Ca sa nu fac ceva ce stiam ca n-o sa-mi placa, am asteptat sa gasesc ata potrivita. Ea s-a dovedit a fi un bumbac de la Anchor, din care am cumparat la promotie singurul ghem care le mai ramasese celor de la mercerie. Am inceput sa lucrez, convinsa fiind ca totul va fi cum nu se poate mai minunat. Din nefericire, ata mi s-a terminat inainte de a fi gata mileul si oricat am mai cautat, n-am mai gasit aceeasi ata. Ca sa nu las lucrul neterminat, am incercat sa continui cu alb:
Am mai lucrat cu inca aceeasi cantitate de alb, ca cea de vernil. Bobinele aveau fiecare cate 50 g.
Nu m-am asteptat sa fie atat de mare mileul. Firul acesta de bumbac s-a lucrat superb insa, schema a fost cat de cat lesne de inteles, asa ca era chiar o placere sa ma relaxez crosetand acest mileu.
A venit si ziua in care a fost gata. Iata-l inainte de spalare si de blocare, pus temporar pe masa de calcat si luat in stapanire urgent de cea care credea ca pentru ea l-am pus acolo, normal:
 
Dupa spalare l-am bagat in ace la blocat:
Am fost nevoita sa-l acopar bine, pentru ca amandoua pisicile mele credeau ca l-am asternut pentru ele si n-as fi vrut sa iasa cu urme de labute, marturie a contributiei lor nepretuite:
Asa ca pe perioada uscarii a stat acoperit de un alt mileu, sub care insa se afla ...
... ceva ce se anunta fain. Asta a si iesit, ceva fain, care imi place foarte mult, cel putin mie:
Are exact diametrul masutei pe care e pus. Ca sa va faceti o idee despre dimensiunea lui, iata-l cu cel portocaliu, facut anterior, deasupra:
Acum, eu sper sa va placa si voua. Nu stiu daca aveti printre pasiuni si crosetarea de mileuri, dar daca aveti, pun aici si schema, gasita pe net, nu mai stiu insa unde:
M-as bucura foarte mult daca mi-ati spune parerea voastra despre acest obiect care, chiar daca s-a demodat, inca mai poate infrumuseta un interior, daca acesta e aranjat intr-un anumit stil.


10 comentarii:

Mihaela spunea...

Nu ma pricep la scheme, nu am crosetat decat cand eram eleva , la orele de lucru manual, insa apreciez ca este foarte frumos . Nu-l trage niciuna dintre pisici jos?

Corina spunea...

Superb a iesit!
Si mie imi place sa crosetez, mai nou, dar am inceput cu scheme usurele....
Sa il folosesti cu bucurie!

Ella spunea...

Vai, cat de mult imi place! Sincer, e absolut minunat! Felicitari!
Cred ca o sa incerc sa-mi fac si eu unul, asa, printre picaturi o sa lucrez la el.
Ce croseta ai folosit? Ce numar?

cristina spunea...

Mihaela, de tras nu-l trage niciuna, dar tare le mai place sa se aseze pe el.

Corina, multumesc si mult spor si tie la crosetat!

Ella, am o croseta cumparata acum vreo ... 7 - 8 ani. E cu un maner rosu din plastic si are si capacul tot asa. Capacul il folosesc pe post de prelungitor de maner. Din pacate, nu stiu ce nr este, ca nu scrie, dar e mic mic.

Catrinel spunea...

Superb! Imi place cum s-a combinat nuanta initiala cu albul de pe margini. Dupa munca depusa ai de ce te bucura caci a iesit grozav.
Eu nu sunt fana mileurilor puse peste tot si sub fiecare "bebelou", dar un astfel de mileu clar da multa eleganta unei incaperi si iti bucura privirea.

cristina spunea...

catrinel, poate ca e elegant mileul, insa interiorul meu nu e pe stilul elegant. eu mileurile le pun mai mult ca sa indulceasca atmosfera, sa ma faca sa ma simt intr-o ambianta calda si primitoare, un fel de shabby chic, cam pe acolo tind. nu mi-a iesit inca, dar perseverez.
mileul portocaliu, de pilda, il pun peste o masuta de plastic pe care o tin vara afara si pe care imi tin ceasca de cafea, cand lucrez pe sezlongul si el tot de plastic. na, nu e elegant, dar e cald, personalizat.

martamag spunea...

Un lucruşor foarte delicat! Mulţumiri pentru această mică bucurie.

cristina spunea...

marta, ma bucur ca ti-a placut, dar n-ai de ce sa-mi multumesti tu, eu o fac, pentru trecerea ta pe aici si efortul de a lasa un comentariu :)

Gabriela spunea...

Of, Cristina, comentez dupa-nu-stiu-cat-timp-aici. Cred ca era ceva in neregula pentru ca pe alte site-uri nu mi se intampla sa nu pot tasta corect cuvintele de identificare de mai multe ori la rand.
Si eu sterg la greu spam-uri, dar ce sa fac, sunt riscurile meseriei!
In privinta mileurilor, pot spune ca sunt fine si delicate ca o spuma!
Imi plac foarte mult. Chiar daca nu se mai poarta "sub fiecare bibelou", cum zicea cineva mai sus, mileurile se pot folosi inteligent pentru ca ele "ridica" valoarea oricarui ambient.

cristina spunea...

gabriela, ma bucur ca in sfarsit ai reusit sa lasi un comentariu aici. am scos cuvintele, dar am lasat moderarea, ca altfel mi s-ar bloca mailul la un moment dat.