joi, 27 martie 2014

Ce se poate face daca ...

Daca nu scriu asta, o sa mor de inima rea. E o problema destul de delicata, e despre animalute si cine e slab de inima la suferinta lor, sa nu citeasca mai departe.
Lucrurile stau asa: acum doua seri ne intorceam acasa. Prin Bucuresti, pe un bulevard nu foarte circulat la ora aia, pe mijlocul primei benzi de circulatie statea un catelus. Avea labuta din spate ridicata, latra inspre trotuar si nu se clintea de acolo. La doi metri langa el era trasa pe dreapta o masina, cu soferul inca la volan. In directia in care latra catelusul era un nene, dar nu el parea sa fie tinta latraturilor.
Dupa cum am evaluat situatia din mersul masinii noastre, nu mi-am putut inchipui decat ca pe catelus il lovise masina, poate chiar aia care stationa. Din cauza socului si poate a durerii a ramas tintuit locului, speriat, latrand. Din partea lui mi se pare o reactie cat se poate de fireasca. 
Omul care era pe trotuar poate vazuse scena si acum evalua situatia, sa vada ce se poate face, dar catelul cred ca latra prea tare si omului cred ca i-a fost frica.
Pentru ca am mai ridicat de pe carosabil o data in viata mea un pisoias lovit de masina, stiu ca musca si musca tare, pentru ca sunt speriati si au dureri. La muscatura pisoiasului am rezistat, dar la una a unui caine nu cred ca as face fata.
Asadar, ce se poate face daca intalnesti o asemenea situatie, de caine lovit de masina, in stare de soc, care de frica nu te lasa sa te apropii? Cum poti sa-l ajuti, fie ca esti tu cel care a produs accidentul, fie ca nu?
Mie nu-mi mai iese din cap imaginea bietului animalut. Acum imi e ceva mai bine, dar atunci m-am speriat atat de rau si mi-a fost atat de mila de catel si m-am simtit atat de neputincioasa, incat vreo 10 minute n-am mai putut vorbi. Voi ati intalnit asemenea situatii?

13 comentarii:

simf spunea...

i-am pus o bucata de prelata din portbagaj pe el si l-am luat in brate, cu grija. cand nu vede nimic e mai potolit.

cristina spunea...

asadar, sa-mi pun niste prelata in portbagaj. mi-a dat prin cap ca trebuie sa-l iau cu ceva, dar acum n-as avea cu ce, n-am nimic de gen in portbagaj.
merci.

martamag spunea...

Nu poţi interveni în toate dramele, asta e tristeţea...

Brindusa spunea...

Solutia este cea data de Simona sau sa mergi efectiv la el si sa bagi mana in ceafa lui! Eu asa fac dar nu recomand nimanui.
Din pacate nu putem salva toate animalutele :(

CCristinaC spunea...

Din pacate, se mai intampla si asa. Am patit-o si noi. Prima data am folosit patura din portbagaj. Sotul tine o patura pe motiv ca "niciodata nu se stie ce cari in masina". A doua oara, s-a intimplat sa vina pur si simplu catelul spre sotul meu. A facut doar un pas, dar a fost de ajuns sa intelegem ca accepta ajutorul.
Inca nu s-a intimplat, dar nu stiu cum as reactiona daca am lovi noi un catel. Anul trecut am ferit la secunda unul si mi-a fost rau cateva ore.
A, uite ca Simona e mai practica cu prelata :) iar Brindusa are dreptate cu luatul de ceafa, in cazul in care e un pui sau un caine de talie mica.

cristina spunea...

marta, brandusa, cristina, se pare ca s-au conturat clar doua idei: una ca nu putem sa-i salvam pe toti, din pacate; a doua, ca e bine sa ai prelata/patura in portbagaj, pentru orice eventualitate.
eu va doresc tuturor sa nu va mai intalniti niciodata cu situatii din astea, ca tare e rau.

Gabriela spunea...

Ce bine este cand mai intrebi in stanga si in dreapta! Afli solutii la probleme care par de nerezolvat.
Multumesc pentru intrebare si pentru raspunsuri.

cristina spunea...

Gabriela, sa inteleg ca ai fost si tu in situatia asta?

Gabriela spunea...

Nu, nu am patit asa ceva, dar vad cu groaza pe marginea drumului animale moarte. Doar in Bulgaria am mai vazut asa macel. M-am intrebat mereu cum as proceda in cazul in care mi s-ar intampla.

ghemulet spunea...

Paste Fericit alaturi de toti cei dragi...

susanne spunea...

I read the post about the poor animal that was hurt. Dogs will try and bite when they are injured. I think it is reflex because of their pain and so they won't allow anyone near enough to them to help, So sad, and how distressing for the one who wants to assist a suffering animal. I hope things turned out for the best. I hope I have lost nothing in the translation of your post. I do want to thank you for coming to my blog and becoming a follower. I see you like crochet and many things that I like too. I do not know if you celebrate Easter, but if you do I hope your holiday was a safe and good one.
(((HUGS))) Susanne :)

Anonim spunea...

pretty nice blog, following :)

cristina spunea...

Susanne, thank you for passing by. I became a follower because I like your blog. I did celebrate Easter and it was good, hope for the best for you too.

Skyline Spirit, thank you!