luni, 17 martie 2014

Rezumatul stirilor pe scurt

Am mancat pentru prima oara in viata mea leurda. Are gust identic cu usturoiul verde. Mi-a placut, dar m-am stricat la stomac dupa ea, asa ca nu mai am curaj sa mananc. Toata bucataria mirosea a usturoi. Am pus trei pungulite si la congelator, pe post de usturoi cand n-oi mai avea in casa.

Au inflorit crocusii. Credeam ca i-am pierdut. Toporasii n-au mai aparut in locurile unde cresteau de obicei. Am descoperit doar cativa infloriti intr-un loc ascuns.

Sambata am taiat trandafirii si pomii si am curatat gradina de flori. Spre deosebire de anii anteriori, nici un trandafir n-a degerat. Erau cu tulpinile ca-n toamna. Mi-a fost mila sa le retez avantul, caci inmugurisera, dar asta este.

Am constatat ca cele doua zambile mov (de la Bakker) puse anul trecut in gradina vor inflori si anul asta, spre deosebire de suratele lor puse intr-un ghiveci mare, in casa, impreuna cu narcise si alti bulbi, care anul asta au zis pas. Am si doua narcise galbene pitice inflorite. Nu-mi amintesc cand/daca le-am plantat, dar e posibil sa fie tot de la Bakker. Daca nu, sunt anomalii, caci restul abia au facut frunze.

A batut foarte tare vantul duminica. Din casa se aude destul de sinistru si-mi da fiori, ma intreb mereu daca o sa reziste casa.

Usturoiul pus in toamna (din doua surse) inca n-a scos capul din pamant. Simt ca anul asta imi va merge si mai greu cu gradina. Din semintele puse pe 8 martie pentru rasaduri n-a iesit decat mararul, care pus direct afara n-ar iesi deloc. Sper ca macar asa sa reusesc sa am marar.

A disparut titlul de la Blogroll si am impresia ca nu numai mie. Stie cineva de ce?

12 comentarii:

Dani P. spunea...

Marar sa mai pui imprastiat prin gradina si apoi se va semana si singur, an de an. De trandafiri sa nu-ti fie frica, ca o sa se gateasca ei cu flori si frunze in cateva saptamani. In general, tufa trebuie taiata la o treime din inaltimea la care ajunge in toamna, altfel creste prea inalta si nici nu infloreste bogat. Doar trandafiri de soi vechi fac exceptie.
Spor la treaba, Cristina !

martamag spunea...

Bună ziua şi bun lucru. Mă bucur să văd că măcar la tine, primăvara continuă aventura sa. Prin straturi ai mereu surprize, aşa că, bucură-te! Eu, deocamdată aştept ca iarna, revenită brusc, să-şi ia tălpăşiţa de-a binelea.

cristina spunea...

dani, asa am facut cu mararul pana acum, dar n-am avut noroc. intr-un singur an mi-a iesit mult, din seminte din plic, dar nu s-a mai autoinsamantat al doilea an si nici daca am pus eu seminte in primavara n-a mai iesit.

marta, am vazut ca la voi a venit iarna iar si ca aveti probleme si cu cosul. nici la noi nu sunt sigura ca n-o sa mai vina, dar in baza asta mi-ar fi facut trandafirii frunze deja si a trebuit sa-i tund.

Catrinel spunea...

Norocoasa esti cu mararul caci la mine iese doar cel purtat de vant si niciodata cel pus de mine.
Treaba cu vantul o stiu si eu. Urat mai suna...
Eu anul acesta inca nu m-am indurat sa imi arunc ochii catre gradinuta... n-am nici o tragere de inima.
Si eu am observat ieri ca a disparut titlul, dar nu stiu cauza...
Spor la treaba!
P.S. Cum ai pus sondajul de la finalul postarii?

cristina spunea...

Catrinel, lasa gradinaritul cata vreme esti bolnava. Eu am pus intr-un an prin iunie rosiile, parca.
sondajul? te duci sus in bara, pe dreapta, la Design. Acolo ti se deschide un meniu, pe stanga. Alegi "Aspect". Ti se vor arata niste dreptunghiuri. Il alegi pe cel cu "postari", care are un buton de edit in el, pe care apesi. In fereastra noua ai in lista un patratel cu "Reactii". Il bifezi si cred ca poti sa modifici intrebarile sau ce vrei sa intrebi. Incearca si daca nu-ti iese, sa imi spui sa mai incerc si eu cu tine odata.

Mihaela spunea...

Usturoiul pus din toamna sa nu fi rasarit pana acum, mie mi se pare suspect. Al meu e deja maricel .
Cat despre trandafiri, cum iarna nu a fost prea lunga si geroasa, au avut toate sansele sa iasa cu bine in primavara .Poate o sa te bucure in vara asta si o sa ne bucuri si tu pe noi cu pozele lor.
Si la noi a suierat ieri dupa amiaza vantul amenintator.Bine ca a trecut, dar in seara asta ne adusese frig.

CCristinaC spunea...

Nu dispera! Ceva, ceva, tot o sa iasa in gradina. Daca nu, iti trimit eu, la pachet :)

cristina spunea...

Mihaela, pai tu crezi ca degeaba ma plang eu intr-ale gradinaritului? O sa vin si cu poze doveditoare, desi nu cred ca nu ma crede nimeni :))
Culmea, trandafirii sunt florile mele cel mai putin preferate, dar vad ca totusi le merge binisor ...

Cristina, abia astept sa te vad in postura de gradinareasa plina de roadele muncii tale! Mult spor!

Gabriela spunea...

Probabil solul si clima sunt de vina. Pamantul se usuca prea repede din cauza caldurii si a vantului. Am aceleasi probleme cu semintele plantate afara. In casa controlez mai bine microclimatul.

cristina spunea...

Gabriela, solul sigur sigur e de vina. Clima nu stiu, ca de udat ud. Am ajuns la concluzia ca e ceva suspect oricum. Inca nu stiu ce.
Tu ce cultivi in casa?

Catrinel spunea...

Cu "reacţiile" m-am descurcat. Mulţumesc mult de explicaţii. Acum mă gândeam la cuvinte potrivite pentru ele. :)
În legătură cu grădina eu am observat că plantele pe care le drăgăleam şi le îngrijeam cel mai mult alea mureau întotdeauna, iar celelalte parcă se încăpăţânau să crească puternice şi frumoase. Mătuşa mea nu citea vreodată cărţi despre îngrijirea florilor. Nici denumirea lor nu o ştia dacă nu era ceva foarte comun. Trata cam dur florile la tuns, la mutat...dar erau mereu superbe. Când a trântit cala în grădină că nu mai făcea flori de mult timp, atunci i-a înflorit.

cristina spunea...

apai or fi si plantele astea rasfatate si si-or lua-o-n cap, cine sa mai stie??? daca te burzuluiesti un pic la ele sau daca le cresti intr-un regim cazon, poate ca fac mai multa treaba ...
ia sa incerc si eu! (cu toate ca mi-a iesit, cu un trandafir caruia ii pusesem gand rau si l-am tuns drastic. a facut in anul ala ditamai tufa! in ciuda mea :))) )