luni, 18 august 2014

Ultimul goblen

Chiar cred ca va fi ultimul, pentru ca deja am avut mari dificultati de vedere la ultimele impunsaturi. Daca nu renunt la a ma mai crede o juna in floarea varstei si nu-mi voi face repede ochelari, nu ma mai bizui sa cos un altul.
Pana una-alta, iata-l:
 Aceasta a fost fotografia initiala, gasita undeva pe net.
Si asta e ceea ce am reusit sa fac eu.
Pe acest goblen l-am terminat azi, dar nu mai tin minte cand l-am inceput. El vine dupa cel inceput in postarea asta  si dupa cel de aici, terminate amandoua dar nepozate inca,pentru ca am un aparat foto nou si nu stiu sa-l folosesc (dupa cum reiese lesne din calitatea pozei de mai sus, facuta la noroc), asa ca mai rau ma enervez cu el.
In tot cazul, trei goblene in vreo doi ani e destul de bine, zic eu, pe principiul "lauda-ma gura, ca ti-oi da ghiveci, ca taman se coace la cuptor acum, dar mai ai rabdare un pic" (asta daca nu mai stiti ce sa gatiti si va e si lene sa stati la aragaz) :).

15 comentarii:

Corina spunea...

Foarte frumos a iesit!
Felicitari!

Dani P. spunea...

Foarte aproape de original. Esti extrem de rabdatoare, nu cred ca duceam asa ceva la bun sfarsit :)

martamag spunea...

M-am uitat la toate goblenurile tale. Îmi plac tare mult. Foarte frumos!!!

cristina spunea...

Ma bucur ca va place cum a iesit. Rabdare am cu ghiotura pentru lucrul de mana, dar de acum mi-ar mai trebui si niste ochelari :)

Iulia spunea...

SPLENDID! Asa da! Mereu am incurajat folosirea programelor de creare a schemelor de goblen. In felul asta vom avea unicate si nu vom ingrosa randurile kitsch-urilor asa de prezente la noi. Mereu am spus ca tot atatea impunsaturi faci, fie ca iti creezi singura schemele, fie ca le cumperi de la Pitesti sau de la Focsani. De ce sa muncesti atunci in zadar dand nastere unor lucruri oribile, cand se poate, cu un mic efort in plus, sa creezi ARTA.
Bravo! Pune-ti ochelari (oricum varsta isi spune cuvantul la toata lumea) si ajutata de ochii noi sper sa mai cosi multe goblene de frumusetea acestuia.

cristina spunea...

Iulia, ai dreptate, dar sa stii ca si sa obtii o schema bunicica e destul de greu, oricat de performant ar fi programul. Cei care scot kit-uri de goblen, fie ei Focsani, Pitesti sau mai stiu eu care, nu stiu ce programe folosesc, dar lor le ies schemele mult mai bine definite, culorile parca-s mai intense. Dupa cum se vede, mie programul n-a vrut sa-mi redea culorile originale, a ocolit verdele si a intensificat rosul. Nu-s maestra in program, dar iti trebuie si la folosirea lui ceva indemanare. In rest, sunt de acord ca e mai bine sa faci ceva unicat, daca poti.

simf spunea...

io la goblen nu ma pricep, dar pot sa ma mir ca inca n-ai ochelari?:)

cristina spunea...

poti sa te miri, dar mai stiu femei de varsta mea care n-au inca, insa si lor le-a cam scazut vederea.
oricum, sa ajungi la 46,5 ani sa cosi goblen fara ochelari zic si eu ca e de mirare. dar cam gata de acum, nu mai pot, asa cum e si normal, de fapt.

Valentina spunea...

E minunat ultimul tau goblen! Nu stiu daca e doar perceptia mea, dar parca izvoraste lumina din el.

Te rog mult sa ni-l arati si gata inramat. Sunt foarte nerabdatoare sa le vad si pe celelalte doua terminate.

Nu stiu daca vei reusi sa te tii deoparte de goblen de acum inainte, dar mie sincer mi-ar mai place sa vad ceva cusut de tine in viitor. Imi plac alegerile tale.

cristina spunea...

Valentina, daca gasesc o poza care sa ma inspire, poate ca o sa mai cos, dar numai dupa ce ma duc la un control oftalmologic, ceea ce nu stiu cand se va intampla, ca eu tot vreau sa aman la maxim ochelarii.

CCristinaC spunea...

Superbe goblenurile tale! Felicitari! Am lucrat si eu goblenuri, in urma cu ceva ani. Am renuntat pentru ca nu imi placea sa le vad pe pereti. :) M-am apucat de tricotat, macar sa poarte cineva ceea ce lucram :)))

cristina spunea...

Cristina, eu cos goblen de la 17 ani, deci de vreo 30. Am facut si eu o pauza de cativa ani din aceleasi motive ca si tine, dar acum, la casa, mi s-a parut ca s-ar potrivi si am zis sa ma reapuc si sa cos cat mai vad.

ghemulet spunea...

Este superb!
Te felicit pentru rabdare

anca spunea...

Este minunat, mai fain ca originalul, are culorile mai dulci, mai cade. Bravo!

o femeie spunea...

este nemaipomenit!