duminică, 15 februarie 2015

Avem di tati

O sa fie o postare cu mai multe teme, pentru ca fac rar poze si cand fac, pozez tot ce-mi iese in cale.
Mai intai, v-o prezint pe Maia, care pune stapanire pe tot ce e proaspat spalat, curat, calcat (in cazul de fata, fularul omului):
Dupa aceea Missie, care si-a gasit un vehicul favorit in zilele geroase - omul care are treaba afara:
 
Continui cu hreanul cumparat de la supermarket, uitat nefolosit in punga cateva saptamani, descoperit incoltit si pus intr-un ghiveci intr-o doara:
Ceea ce se vede rosu sunt florile uscate de la muscate, pe care le pun pe pamantul din ghiveci ca imi place ca nu-si pied culorile.
Urmeaza bulbii gasiti in toamna undeva in magazie. Nu mai tineam minte cand i-am scos si de ce i-am pus acolo, nici macar de la ce flori sunt nu mai stiam (ca n-am bunul obicei sa notez, ma bazez pe o memorie de mult defuncta, don't ask), asa ca i-am pus intr-un ghiveci, sa vad daca si ce iese din ei. Ghiveciul l-am pus cat mai aproape de pervaz, ca sa imite conditiile de afara:
Il identificati? E in mijlocul pozei :) Il redau numai pe el:
Spre surpriza mea, am observat ca apar si bobocii de floare, cred ca e vorba in principal de narcise:
Mi-a mai ramas sa va arat ultimele achizitii, luate de la un supermarket unde pareau a fi la oferta - 4 lei punga, asa ca nu m-am putut abtine si mi-am luat cateva:
Gladiolelor le merge bine la mine, dalii n-am mai avut, dar am zis sa incerc, iar crinii rosii si portocalii sunt un vis pe care sper sa mi-l pot indeplini. Si daca tot vorbeam de vise, am mai avut unul, pe care acum l-am gasit in magazin si l-am cumparat: liliacul galben. Vi-l prezint intr-o poza alaturi de alte doua gratzii :)
Cam asta ar fi. Stie cineva cand si cum se planteaza liliacul asta? Mi-e destul de clar ca nu acum, dar pana ii va veni randul ce sa-i fac, sa-l scot din ambalaj si sa-l pun intr-un ghiveci cu pamant, oare? V-as ramane indatorata daca mi-ati da un sfat.

Actualizare in octombrie:
Liliacul l-am pus intr-o galeata cu pamant, unde a supravietuit, deocamdata. Nu grozav, dar n-a murit.
Crinul rosu cred ca l-am facut cadou, ca nu l-am regasit in gradina, spre deosebire de cel portocaliu, care a inflorit, dar dezamagitor.
Gladiolele, desi s-au prins, au facut niste amarate de flori, preponderent rosii. Dezamagire totala.
Dalia roz a fost o splendoare: http://antiplictis.blogspot.ro/2015/10/de-prin-gradina-pentru-gradina.html.
2019: liliacul a inflorit pentru prima oara. E alb. N-aveam in curte liliac alb si ma bucur de el, dar as fi vrut sa fie galben, ca pe cutie asa arata. N-a fost sa fie.

8 comentarii:

Dani P. spunea...

Ce de activitati de primavara pe aici, la tine :) In curand iti infloresc narcisele, bravo ! Liliacul se planteaza cand nu mai e pericol de inghet, dar daca il vezi ca dau radacinile pe dinafara, pune-l intr-o glastra, chiar si intr-o damigeana de plastic taiata, pana ii vine randul sa il muti afara. Iti urez sa vezi cat mai curand flori de la el si sa ni le arati si noua. Stiam ca exista, dar n-am vazut asa ceva decat in cataloage. Se cheama ca ai pasit in primavara :) Un an bun in gradina si nu numai !

cristina spunea...

Dani, eu l-am mai vazut si pe niste site-uri de vanzari online, dar daca tot s-a nimerit sa-l gasesc la magazin, l-am luat. sper sa se prinda si sa-i mearga bine liliacului galben si sa fie cu adevarat galben, nu alb murdar :)

Mihaela Damaceanu spunea...

Nici nu cred ca am vazut vreodata liliac galben, este cu totul deosebit. Sa dea Domnul sa se prinda si sa il vedem si noi pe-aici. Pisoii astia sunt de-a dreptul mortali, ce locuri isi gasesc ei sa stea la odihna, haha!

Catrinel spunea...

Pisicile tale sunt superbe. Stii ca , desi eu am o pisica alba acum, eu ador negresele. Sunt minunate si speciale. Ce draguta e cea de pe spatele omului. :D
Mi-ai dat imboldul sa dau iama printre seminte si sa ma apuc de rasaduri. Ar cam fi cazul. Multumesc! :)
Multa bafta cu crinul! Sper din inima sa nu paresti ca mine cand am cumparat mix de crini pitici, rosii si albi, iar mie mi-a iesit doar unul portocaliu, frumos, e drept, dar nu cum era eticheta.
O saptamana faina sa ai!

cristina spunea...

Mihaela, e de invatat de la pisici, ele stiu cel mai bine sa se relaxeze.

Catrinel, eu imi clatesc ochii cu albisoara ta :)

simf spunea...

abia astept sa infloreasca liliacul tau galben! pana acum am rezistat ispitei, n-am cumparat nimic (plicurile din toamna nu se pun), am primit insa o primula galbena pe care deja stiu unde o voi planta.

ina spunea...

Hi-hi-hi, ce m-a amuzat poza cu pisica în spinarea omului. M-am "benoclat" ceva pana m-am prins despre ce este vorba. Îmi place ca le-ai dat atenție plantutele verzi.
Eu aștept sa ne arăți poze cu liliacul inflorit. Bine, știu ca mai am de asteptat ☺

Elena Valentina spunea...

Am cumparat si eu 2 lilieci anul trecut dupa data de 8 martie, cadou de Ziua Femeii, si i-am plantat la putin timp dupa, dar dupa ce se topesc zapezile si vremea se mai incalzeste putin, cam 10 - 15 grade. Au facut cateva frunze anul trecut si in iarna asta am observat ca au muguri, deci au trecut cu bine de iarna. Eu i-am plantat intr-un loc mai umbros si umed mai mereu, langa casa, dar nu cred ca asta este o regula. Am vazut lilieci superbi plantati in plin soare.