duminică, 15 martie 2015

Varza

Va intrebam intr-o postare anterioara despre varza, cat de normal e sa se pastreze in frigider cu lunile, mai ales cea chinezeasca.
Am verificat-o si de data asta i-am facut si poze. Iata-le pe amandoua, cea cu ochii migdalati inainte de verificare, cea autohtona dupa sacrificare:
Chinezeasca era afectata vizibil la taietura de la cotor:
Dar dupa ce am desfacut-o, frunza cu frunza, am recuperat cateva chiar sanatoase:
Mijlocul, miezul cum ar veni, era insa stricat chiar tare:

De la cea romaneasca am recuperat cateva frunze si miezul, insa unele straturi intermediare erau innegrite binisor:
In tot cazul, am riscat si mi-am facut o salata si a fost destul de buna si n-am patit nimic dupa ce am mancat-o, ceea ce ma face sa cred ca varza chiar e rezistenta. In fond, o gasesc si-n magazin la vremea asta, daca au dat cu ceva pe ea sa reziste, sper ca au dat la inceput. Frigiderul meu e ceva mai slab decat depozitele lor, evident, dar daca s-au pastrat si in el, poate ca varza chiar e o leguma care nu are nevoie de prea multe metode de pastrare, in afara de temperatura scazuta. Sper si eu, ce sa mai zic ...
In concluzie, saptamana asta mi-am cumparat altele, caci salata verde nu-mi place.

2 comentarii:

Ella spunea...

Să ştii că n-am mâncat niciodată varză chinezească. Oare pentru ca asociez tot ce-i chinezesc cu lucrul de proasta calitate si mirosul de plastic? :))
Trebuie s-o încerc şi eu.
O Duminica frumoasa!

cristina spunea...

Ella, cineva care a fost in China mi-a povestit ca ei au vreo 20 de clase de calitate. Noi cred ca avem doua doar. Asadar, nu tot ce-i chinezesc e prost, dar noi importam mai mult produse cal. 20, ca sunt mai ieftine.
Varza asta ar fi cam de calitatea a 10-a, daca e sa ma intrebi si nici nu cred ca e adusa de la ei. Nu exceleaza ca gust, dar pentru o salata cu morcovi merge. Eu o cumpar mai ales in post.