miercuri, 24 iunie 2015

Pierderi in 2015

Pun aici niste pierderi, numai si numai pentru ca sunt sclero si o sa si uit ca le-am avut, nu ca sa ma plang:
1. juma' de parcela de zmeura;
2. gura-leului. Complet. N-a mai aparut nici macar din tufele consacrate.
3. bulbii de gladiole negre. i-am uitat asta iarna in magazie si s-au dus;
4. tufele de gard viu. Erau niste tufe care faceau flori albe, mici, ca un liliac in miniatura. S-au uscat;
5. buruiana invaziva cinci-degete. Nu a murit de tot, dar o s-o mai killeresc o data si poate crapa definitiv;
6. eficienta pietrei de alaun ca deodorant. Nu mai merge. Dupa doi ani de folosire, in vara asta nu a mai facut fata si a trebuit sa trec din nou la deodorant :(((

8 comentarii:

Mihaela Damaceanu spunea...

Pacat si de zmeura, dar si de toate florile. Tufa aceea cu flori mici albe, ca si crinii, nu mi-o pot imagina, nu stiu care o fi. Eu m-am straduit ceva mai mult anul acesta si anul trecut sa imi sporesc nr. de flori si tot degeaba. Pe caldurile acestea iar sunt toate afectate si raman tot cu brandusa mea apartament, pe care intre timp am inmultit-o. Alaun inca nu am incercat, daca merge bine doi ani, ar fi timpul si pentru mine :) Il luai de la elemental?

cristina spunea...

Ce brandusa de apartament? Cea cu frunzele ca frunza de ceapa mai ingusta? Am si eu din alea, albe si mov.
Alaunul il luam de la plafar.

martamag spunea...

Nu ești sclero chiar deloc! Așa este în...agricultură. Nu ai mereu satisfacții, dar ele tot există din cînd în cînd. Oricum, primăvara ne făcea să sperăm, să sperăm...Vara asta seamănă mai mult cu o toamnă. Ce ți-e și cu vremea asta?!!

cristina spunea...

Marta, mie iti spun sincer ca vremea asta racoroaso-ploioasa in miez de vara imi place. Canicula si seceta ma deprima. Cat despre gradina, ei ii prieste ploaia, dar mai mult buruienilor din ea, decat plantutelor. Niciodata n-am inteles de ce e asa.

Gabriela spunea...

Cand am vazut titlul, deja ma speriasem ca ai scris o lista cumplita de nereusite, ca anul trecut. Pe masura ce am citit, m-am luminat si am zambit. O vara frumoasa, Cristina!

cristina spunea...

Gabriela, o vara frumoasa si tie! Ce-a fost anul trecut sper fie sa nu se mai repete, fie sa nu ma mai afecteze atat de tare.

Anonim spunea...

Buna!Nu folosi deodorant cu aluminiu, pentru ca prin piele, este absorbit in corp si trece direct in sistemul limfatic, cauzeaza cancere, afecteaza sist. neuro....etc. Ia un borcanel de sticla si pune: O masura de bicarbonat de sodiu natural, o masura de amidon de porumb natural, apoi completezi cu ulei de cocos(la frig se intareste trebuie inmuiat usor) , mai poti completa cu picaturi de tea tree oil, ulei de lavanda...etc. Cu o spatula mica de lemn amesteci de fiecae data inainte de folosire cand e vara , pentru ca se separa, insa iarna nu trebuie sa amesteci. Cu aceeasi spatula aplici pe axile. Iarna aplici intr-o parte si inchizi axila, apoi in cealalta si revii sa intinzi dupa ce s-a inmuiat, am spus asta pentru ca se intareste putin si poate iti va fi greu sa il folosesti. Nu pune ff mult ulei pentru ca pateaza hainele, cu timpul vei invata cat sa pui, nu este greu. Poti sa inlocuiesti uleiul de cocos cu alt ulei, eu il folosesc pentru ca la mine se gaseste usor. Nu mai pune tone de aluminium in corpul tau. Sper sa iti foloseasca. O zi buna.

cristina spunea...

Am vazut ce efect devastator are deo cu aluminiu cand am reinceput sa-l folosesc. Dupa o saptamana m-am intors la piatra de alaun, caci mai bine sa miros a transpiratie decat sa fac cancer. O sa incerc si reteta ta, multumesc frumos.