vineri, 2 octombrie 2015

Nici eu n-am stat degeaba

Inainte de a se naste Theodora, credeti ca eu am avut stare? Credeti ca as fi putut sta cu mainile in san, in timp ce ea se ocupa cu crescutul in burtica mamei ei? Nuu, n-am stat, am facut o serie de lucrusoare. Nu le-am postat pana acum, pentru ca n-am reusit sa le fac fotografii bune, dar azi am primit poze cu fata si doua dintre lucrusoarele facute de mine si, de bucurie ca ii vin bine, m-am decis sa vi le arat si voua.
Mai intai, o caciulita "la purtator":
Una bucata bolfosica, cu una caciulita din bumbac multicolor. Caciulita e facuta din capul meu, in picioruse simple, cu o bordura "shell stitch" (parca asa ii zice). In vara, cand am terminat-o, inainte de nasterea fetei, am reusit sa ii fac cateva poze proaste, impreuna cu botoseii asortati:
Pentru ca imi mai ramasese ceva fir din asta, am cumparat niste metraj polar si l-am bordat de jur imprejur, generand astfel o paturica, asortata si ea la caciulita si botosei, mi-am zis eu:
 
 
 Apoi, surpriza emisiunii, fata e invelita cu o paturica facuta tot de mine, dar nu cu cea de sus:
Ci cu una crosetata dintr-un fir numit Baby wool, cu care e o placere sa lucrezi:
 


In paturica asta mi-au intrat 350 g de fir amintit mai sus. Nu e foarte mare, e cam cat sa acoperi un nou nascut sau sa-l invelesti in carut. Modelul de baza e dupa schema de aici. Bordura e din capul meu.
Apoi m-am apucat sa-i fac un pardesiu fetei, dintr-un fir de lana ce il aveam de multa vreme. Modelul initial s-a vrut a fi acesta:
Sursa
Insa mie, dupa spalare, nu mi s-a mai pastrat incretitura aceea de pe piept, nu stiu de ce. In plus, lana s-a lasat si a iesit un pardesiu cam marisor:
O sa-i fie bun mai incolo.
Din acelasi fir m-am apucat si am bordat o bucata maricica de finet cu ursuleti, pentru invelit copila:
 
Si dintr-un alt fir foarte fain (asta) am vrut neaparat sa-i fac o caciulita ca in modelul de pe acest site: http://www.garnstudio.com/lang/en/pattern.php?id=378&lang=en
Ei bine, caciulita mi-a reusit, dar a iesit mare si fara tinuta, e ceva moale moale, lalau.
Mi-a parut rau, caci atunci cand ii va fi buna, nu stiu daca o va putea purta, caci mi se pare ca nu prea va sta pe cap. O sa vedem. Cu alte cuvinte, nu recomand firul pentru caciuli tricotate. Voi vedea ce mai pot croseta din ce mi-a ramas si cum se va comporta la crosetat.
Am zis eu ca am facut poze proaste, dar v-am innebunit cu ele. Ei, asta este, sper sa va placa.

18 comentarii:

Mihaela Damaceanu spunea...

Pai nici nu pricep de ce ai scris "surpriza emisiunii", caci paturica este de-a dreptul superba, Cum sa nu invelesti comoara de fata, cu asa ceva? Iar despre ultima caciulita, bu vad de ce nu ar putea sa o poarte. Capusorul rotund si frumos, tine bine caciula, hihi. Am vrut sa ma inveselesc si m-am mai uitat la ea, superba este. Inca o data sa va traiasca!

@irina_sweet_home spunea...

ce dulceata mica!sa va traiasca!si lucrusoarele au iesit foarte frumoase.

martamag spunea...

O frumoasă mică îmbrăcată cu lucrușoare artistic lucrate, cu dragoste! Minunat! Felicitări!Bravo!

RamonaM spunea...

Foarte finute lucrusoarele...ideale pt o mica printesa....sa va traiasca si sa va aduca bucurii!

cristina spunea...

Mihaela, intr-adevar, fetita asta cred ca e responsabila cu inveselitul, caci si mie imi produce aceeasi stare de bine cand o privesc. Multumim!

Irina, ma bucur ca ai trecut pe aici si apreciez.

Marta, daca tie iti place ce-am lucrat, inseamna ca-s faine :))

Ramona, multumesc si te mai astept pe la noi :)

Anonim spunea...

oare de ce presimt ca va fi o domnita foaarte eleganta?

cristina spunea...

laura, eu sper sa ajunga sa fie asa, caci maica-sa e un arbitru al elegantei. matusa doar se straduieste sa n-o dea in bara cu ce-i mestereste fetei :)

Anonim spunea...

superbe :). Des chapeaux!

Ne explici, te rog, cum ai lucrat bordura? Cum ai reusit sa intepi si sa treci firul prin margine de a iesit atat de frumos?

cristina spunea...

arakelian, special n-am dat nici o explicatie, pt ca e munca de sisif.
ca sa iasa pasul uniform, am procedat ca aici: https://www.pinterest.com/pin/2674081005650570/ (mi-am desenat pe deget distanta dintre picioruse).
la fleece nu s-a putut intepa materialul decat cu acul. dupa ce am facut de jur imprejur acel "blanket stitch", am facut un rand de picioruse simple, cu nr. egal de picioruse intre fiecare doua impunsaturi de ac, apoi acel "shell stitch".
la finetul cu ursuleti a fost mai simplu, caci s-a lasat impuns direct de croset, asa ca dupa ce am finalizat randul de "blanket stitch", am trecut la modelul de bordura. nu mai stiu de unde am luat pattern-ul de bordura, dar poate ca daca insisti, l-as putea gasi.

Spufi spunea...

tare priceputa esti, Cristina! si multa rabdare trebuie ca ai :)

cristina spunea...

Spufi, incerc sa-mi justific si eu existenta prin ceva, daca cu scolile inalte n-am avut nici un spor :)

Spufi spunea...

scolile inalte sunt cumplit mestesug de tampenie! ce faci tu aici e arta.

cristina spunea...

ooo, ma inclin! nu e chiar arta, ca nu-i conceptie proprie, dar e o executie pedanta, sper.
cat despre scoli, e discutie lunga. nici fara ele nu se poate, dar nici cu ele nu rezolvi mare branza, intr-o societate ca a noastra, in care intelectualul e fraierul de serviciu, iar combinatorul semianalfabet (sau macar agramat) e geniu al afacerilor.

ghemulet spunea...

Cat este de scumpacicaaaa...Acum ai modelul perfect pentru care sa lucrezi...Toate lucrusoarele se vede ca sunt lucrate cu dragoste si din dragoste pentru micuta familiei voastre....Hmm acesta este doar inceputul..sunt sigura...Spor sa ai..

Maria spunea...

Superbe lucrusoare!
Intr-adevar firele de tip bamboo nu au nici un fel de tinuta. Sunt bune pentru esarfe, fulare, bluze vaporoase si fuste asemenea.
Am facut o data o pereche de sosete pentru sot :)) le facusem sa le poarte noaptea pentru ca e friguros si materialul imi placuse pentru ca era moale si matasos. Dupa prima spalare erau deja cu 4-5 numere prea mari :))

cristina spunea...

ghemulet, sa dea Domnul sa am spor, caci dei am multe, dar nu stiu de ce merge atat de greu lucrul in ultimul timp ...

maria, daca stiam ca firul asta e asa o catastrofa, ma abtineam de la cumparat. nici nu stiu ce o sa fac cu ceea ce mi-a ramas ... probabil o fustita, daca zici tu ca ar merge.

Gabriela spunea...

Sunt foarte frumoase toate. Incearca la rochita sa pui un elastic pe dos acolo unde s-a lasat lucratura.

cristina spunea...

O sa incerc cu elastic, chiar asa.