vineri, 8 ianuarie 2016

Pierdut Persoane interesate/urmaritori/followers

Prin Decembrie am observat ca numarul persoanelor interesate a scazut brusc, intr-o singura zi, cu un numar destul de mare pentru mine, care oricum n-aveam multi. Prea mare ca sa fie o chestie de neobservat, prea mic ca sa cred ca a fost o eroare de sistem, asa ca am crezut ca au decis ei, toti odata, brusc, sa nu ma mai urmareasca.
Asta e, mi-am zis. Nu-i poti multumi pe toti. Daca au intrat aici si au vazut ca nu le mai place ce postez, si-au luat jucariile si au plecat. Nici macar nu stiu cine erau, asa ca n-am putut face nimic. In timp m-am resemnat si am uitat.
Astazi am dat, insa, de o postare pe aceasta tema la unul dintre blogurile pe care le urmaresc eu. Si autoarea se plangea de acelasi lucru, insa ea a primit de la Blogger un anunt cu o explicatie. Cea mai mare parte din el spune asa:

"As part of this plan, starting the week of January 11, we’ll remove the ability for people with Twitter, Yahoo, Orkut or other OpenId providers to sign in to Google Friend Connect and follow blogs. At the same time, we’ll remove non-Google Account profiles so you may see a decrease in your blog follower count.

We encourage you to tell affected readers (perhaps via a blog post), that if they use a non-Google Account to follow your blog, they need to sign up for a Google Account, and re-follow your blog. With a Google Account, they’ll get blogs added to their Reading List, making it easier for them to see the latest posts and activity of the blogs they follow.

We know how important followers are to all bloggers, but we believe this change will improve the experience for both you and your readers."

Pe scurt, cica de pe 11 ianuarie vor elimina posibilitatea ca cei cu conturi de Twitter, Yahoo, Orkut sau cu OpenId sa se mai inscrie ca urmaritori prin Google Friend Connect. Cu alte cuvinte, daca nu ai cont de Google, nu mai poti urmari bloguri din Blogspot.
Restul e bla-bla. 

Nu stiu cine mi-au fost urmaritorii pe care i-am pierdut. Nu stiu cum as putea sa-i anunt de aceasta schimbare. Nu stiu cum vor afla ei ca am scris aceasta postare. Nu stiu cui ii foloseste aceasta schimbare. Stiu doar ca s-a facut si gata. 

Daca ati pierdut si voi urmaritori, acum stiti de ce.

17 comentarii:

simf spunea...

si la mine s-a redus numarul considerabil vad, zau daca stiu de cand. mda, politica google.

martamag spunea...

Nu știu dacă e politica google...Într-o vreme, google sau cine, îmi propunea să cumpăr un spațiu pentru fotografii. Nu am mai putut posta fotografii mult timp. Pe urmă a încetat această...să-i zic, presiune. Ce crezi despre ultimul...follower?

cristina spunea...

Marta, a aparut si la tine? eu am intrat la el, dar e pe ceva gen google+ si nu am mai facut nimic mai departe, ca e ciudat. daca vrea sa ma urmareasca, n-are decat.

Eu chestia cu fotografiile n-am patit-o inca, dar ce-am scris acum e politica google, caci am cautat si eu la Blogger Buzz si apare. Cica ne-ar fi anuntat din 2011 despre asta ...

CCristinaC spunea...

Eu cred ca majoritatea utilizatorilor "google" au cont.
Numarul s-a redus din cauza vacantei sau a altor subiecte de interes imediat. :)

cristina spunea...

Nu, Cristina, nu ma refer la cei care imi citesc o postare sau alta. Daca o sa te uiti cu atentie, in dreapta exista o rubrica "Persoane interesate". Cine apasa pe buton, se inscrie ca Urmaritor (Follower) si de cate ori postez eu ceva, el este anuntat. Daca vrea sa ma citeasca, ma citeste, daca nu, nu. Exista acolo si un contoar, care numara aceste persoane. Numarul e afisat. Acela este cel care a scazut si asta se poate numai daca cineva alege sa ma scoata deliberat din lista lui sau daca ii sterge Google, pentru ca nu au cont Google. Probabilitatea ca un numar de oameni sa decida toti, in aceeasi zi, sa ma scoata deliberat din lista lor este foarte mica.

Vasi Dubreu spunea...

Sunt de acord cu CCristinaC :))))

cristina spunea...

Si stii despre ce vorbesc, pentru ca ai si tu butonul ala, am vazut. In plus, si tu urmaresti multe bloguri. Tu, ca follower, de cate ori ai sters un blog din lista celor pe care le urmaresti?? Eu recunosc ca n-am facut-o niciodata. Nici nu stiu cum se face.

cristina spunea...

de ce, Vasi? :>>>

Vasi Dubreu spunea...

Ahaa, credeam ca te referi la vizitatori ca numar, acum am priceput ce zici. Eu am incercat sa sterg cateva bloguri care nu vroiam sa le mai am si nu am reusit, pentru ca primesc un mesaj "Datele dvs. din serviciul FriendConnect nu pot fi încărcate în acest moment. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Încercați din nou în scurt timp."
Deci, dubios!

ceai goji spunea...

felicitari pentru postare,interesant articol si foarte frumos prezentat...astept cat mai multe :)

Gabriela spunea...

Cristina, eu nu am serviciul acesta, dar am vazut la multe bloguri, ca la tine, urmaritorii google. E cumva ceva legat de cercurile google? Ca mai primesc cateodata o instiintare cu ce au mai postat cei din cercurile google.
Mie mi s-a parut mai eficient cu facebook, pinterest si cred ca o sa incerc si instagram. Am vorbit cu baiatul meu mai demult de acest serviciu google (cel cu cercurile) si mi-a zis ca nu e nimic interesant la el.

cristina spunea...

Gabriela, nu cred ca e legat de cercurile google. E un buton pe care il poti adauga din setarile blogspot-ului. Cui ii place ce scrii pe blog, poate sa apese pe buton si se inscrie la un fel de atentionare automata. De cate ori eu scriu cate o postare noua, lui ii apare postarea mea in lista de bloguri pe care le urmareste, atunci cand intra pe blogul lui.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa. Pentru mine inseamna o modalitate usoara de a urmari ce se scrie nou pe blogurile care imi plac mie. In loc sa intru pe fiecare in parte sa vad daca s-a mai scris ceva nou, ma inscriu ca urmaritor (daca blogul respectiv are afisat acest buton) si ma anunta blogspot-ul cine si ce a scris nou.

Laura spunea...

Hmmm...e prima data cand aud de asa ceva!

Jurnal cu flori spunea...

... nu stiam de chestia asta!!!! tks!!!!!!!!!!!

Pr.Victor spunea...

46 de "urmăritori" am pierdut şi eu, culmea, acţiunea petrecându-se taman după ce am scris un blog intitulat "vip-isme" în care taman criticam oarece useri ce ajunşi pe culmile succesului, aşa cum se întâmplă şi-n viaţa de zi cu zi, nu mai dădeau niciun semn de viaţă pentru ăi mai săraci, cum mă consider eu. :D :)
Bun, de-acum te-ai mai pricopsit cu un urmăritor, m-a atras titlul blogului tău, am răsfoit un pic, l-am trecut la "urmărire" şi taman ce termin şi primul comentariu.
Seară faină să fie la voi

cristina spunea...

Bine ati venit si pe acest site. Va am ca urmaritor si pe celalalt blog al meu (http://taceriferecate.blogspot.ro/) si sper sa nu va ... plictisesc :)

Pr.Victor spunea...

Ştiu că îţi comentez şi pe celălat blog, cum de altfel am făcut şi azi. Îţi mulţumesc şi eu că ai trecut prin simplele mele rânduri.