duminică, 24 aprilie 2016

Jachetica tricotata

Am reusit sa termin o jacheta pentru Theodora. Firul l-am cumparat de pe net, e Bumbac 80% - poliester 20%, destul de grosut si complet inelastic, dar placut la atingere, special ca pielea fetei sa nu fie zgariata :)
Am facut-o dupa niste dimensiuni de pe net, dar tot mi se pare tare micuta. Prietenii carora le-am aratat-o spun ca n-o sa-i fie mica, dar pana n-o voi vedea eu imbracata, n-o sa imi dau seama daca ii e buna sau nu. Iat-o:

La facerea ei am folosit mai multe tehnici noi pentru mine, gasite pe Pinterest. Mai intai, am facut o montare de ochiuri denumita in engleza picot cast on:
Sigur, n-a iesit exact ca sursa, adica asa cum e prezentata montarea asta de ochiuri aici, dar asta pentru ca nici firul nu coincide. Bumbacul acesta, total inelastic, iese cam "dezlanat", nu prea se aduna intr-un picot frumos si compact, ca aici:
Screen Shot 2014-01-27 at 4.45.23 PM
Apoi, dupa ce am terminat fetele si spatele, le-am imbinat sus pe umeri asa cum se arata aici: 
 http://www.liveinternet.ru/users/mila60/post313791701// ,  dupa care am montat ochiuri pentru maneci dupa tehnica asta: http://techknitting.blogspot.ro/2015/11/pick-up-stitches-along-selvage.html?m=1 (metoda added yarn).
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjshZCJTY2T3lfP6VmrODSFssFw7OqA10JR8FanTJaSHPReYwNF7fFBh7n1peYxRYa7Odanj34B7Hv1vAyxuCPS1RrwrlzYscMVwakfZZmkMNpq2fF_so5YRR1F_O0TlEsnfdzyIosmCo0/s1600/picking+up+stitches_added+yarn+version.jpg

La sfarsit am reluat tehnica de la maneci pentru a monta ochiurile de la guler si de la butoniere.
Am gasit si niste nasturasi foarte potriviti, dupa parerea mea si cand am cusut si ultimul nasture, am spalat jachetica, am uscat-o si am pozat-o, ieri dimineata, pe un soare incantator. 
Daca vreti sa vedeti mai multe tehnici pentru tricotat, poate reusiti sa intrati la mine pe Pinterest, pe colectia "Knitting - how to". Acolo am salvat mai multe informatii utile, care se vede ca se pot aplica si in practica.

Actualizare: am primit o poza cu modelina, se pare ca jachetica ii vine bine si o sa ii mai fie buna si mai incolo:

9 comentarii:

Catrinel spunea...

Este superba si sper sa ii vina. Sa o poarte sanatoasa!

martamag spunea...

Ce bine ți-a ieșit! Îmi place foarte mult modelul. Culorile roz cu alb sînt preferatele mele în ultima vreme. Îți urez o duminică frumoasă, ce a mai rămas din ea!

cristina spunea...

Catrinel, ma bucur ca iti place.

Marta, iti multumesc pentru urare si apreciere.

Mihaela Damaceanu spunea...

Am trecut de vreo trei ori pe la tine si am admirat jachetica Teodorei, dar am tot fost chemata de seful sau Mihnea sau altii dintre sefii mei :) pana sa iti scriu ca ti-a iesit superba. A ajuns intre timp la ea? Ii vine bine? Si eu am o problema cu masurile si distantele.

cristina spunea...

Mihaela, am fost la Iasi, am oferit-o mamei ei si am primit aprobarea :)
Din pacate, nu ne-am invrednicit nici una sa o probam pe Theodora :)))
Cu toate astea, cand am vazut cat de micut e spatele fetei, m-am linistit, sigur ii este buna, caci are un spate incredibil de micut (pentru imaginatia mea, caci ea e chiar dezvoltata pentru varsta ei).
Sper ca vreodata sa-i faca parintii ei poze cu jacheta :)

o femeie spunea...

e superba! sa mai faci :) Imi place imbinarea dintre modele si culori!

cristina spunea...

Ma bucur ca-ti place, caci eu dupa ce fac un lucru, nu mai sunt sigura de el, nu stiu de ce.

Valentina spunea...

In primul rand felicitari pentru dulceata de jachetica! E ca o bombonica. Stiu cum se comporta bumbacul la lucru, asa ca te mai felicit o data pentru lucrul uniform si lucrurile noi invatate. Pentru mine picot cast on suna foarte interesant, o sa incerc si eu.

Gabriela spunea...

E superba! O pinteresc!