miercuri, 29 iunie 2016

Cand te musca ganganiile

In articolul precedent va prezentam paienjenita mama si puii ei si spuneam ca sper sa nu ma manace de vie. Pe principiul "ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa o patesti", aflati ca la o zi dupa postare puii ei au pornit in lume si au umplut gradina de plase. Programul "prima plasa". 
Asta nu e tot, insa. Spre seara, cand m-am aventurat in gradina ca sa ud plantele, m-a muscat ceva de gamba. Nu cred ca era vreunul din pui, dar un var sau unchi de-al lor sigur era. 
Pe moment n-am simtit mare lucru. M-am scarpinat si atat. Ajunsa in casa, am vazut locul muscaturii sub forma de punct rosu. Dimineata aveam glezna dubla, umflata cu tot cu talpa. La amiaza, inapoi de la serviciu, nu mai puteam sa merg de durere. Piciorul durea pana sus. Asa a durat vreo 4 zile, durerea ramanand insa la nivelul gambei. Cand ma miscam, aveam impresia ca pielea umflata si carnea se freaca de os . Daca reuseam sa ma urnesc, durerea se mai estompa, dar startul era un chin.
Ce masuri am aplicat: m-am dat cu Fenistil gel, am pus comprese cu varza, am pus gheata. Nici un efect.
In a patra zi am aflat un remediu care peste noapte a facut un miracol, iar dimineata umflatura incepuse sa cedeze si "buba" sa se vindece: amestec in parti egale de apa, spirt si otet.
Asadar, cand va musca ceva, nu asteptati, frecati mai intai cu otet, apoi puneti comprese cu amestecul de mai sus. Trece mai repede si am aflat ca solutia asta e buna si pentru dureri, fie ele reumatice, fie de febra musculara. E bine de stiut.
PS: va scutesc de poze in postarea asta :)

4 comentarii:

Spufa spunea...

Ce naspa! bine ca insectele bastinase sunt de cele mai multe ori inofensive, in Australia daca te musca ceva si se umfla deja incepi sa derulezi in gand momentele frumoase din viata, care deodata pare vai, atat de scurta :)

Laura spunea...

Da, auzisem ca otetul e bun la piscaturi, la cele de tantari mai exact.

Laura spunea...

Otetul e bun pentru piscaturi! Scuze!

simf spunea...

calamina, cristina, suspensia aia alba a copilarie, cu zinc