luni, 20 iunie 2016

De prin gradina

Daca tot am stat acasa si de doua zile nu pot sa fac mai nici un fel de treaba, am zis sa scot aparatul foto la plimbare. Prin gradina trandafirii s-au trecut, dar au inflorit crinii:

Care fac risipa de polen
Si cand ma delectam eu asa mai bine cu ei, ochii mi-au cazut pe leustean, care era un pic mai incolo si care parea ca era gazda a ceva ciudat:
Daca va uitati cu atentie, undeva in coltul din stanga jos e ceva maroniu. Cei sensibili sa nu se uite mai departe, caci o sa bag un pic groaza in voi :)
Ei bine, acel ceva maroniu e o paianjenita mama:
Care, vazuta de aproape, e chiar draguta :))
Si daca facem crop pe poza si ne uitam cu atentie, ii putem vedea si ochii:
Ei bine, cat am fotografiat eu ciudatenia dintre frunze, ea nu s-a miscat de acolo.

Ciudatenia, adica puii de paianjen stransi intr-un ghem
Initial, dupa ce mi-am dar seama ca ciudatenia era un ghem de pui de paianjen stransi unii in altii, am vrut sa ii desfac dintre frunze si sa ii omor, dar apoi m-am gandit la biata lor mama si nu le-am mai facut nimic. Acum, daca ei ma vor invada si ma vor manca de vie, sa le fie rusine :))
Nu cred ca mi se va intampla asta, insa, pentru ca am vazut mergand pe plasa lor o ganganie care n-a patit nimic:
Si gata cu filmele de groaza. Ca sa mai calmez sufletele, o sa va arat niste flori. Anul asta a aparut din nou gura leului, pe care anul trecut o pierdusem:
O kalanchoe rosie singuratica:
Nalba, care pe an ce trece se face tot mai albicioasa:
Si un trandafir cumparat si pus in toamna, care am uitat  ce este, dar il suspectez ca si el ar fi de dulceata, caci asa miroase. A facut trei flori, taman la fix, caci celelalte se cam epuizasera si am mai apucat, cu ajutorul lor, sa mai fac o ultima trandafirata.
Si o mazare surpriza, pe care mi-a dat-o o colega, dupa ce m-am plans ca pe aia din plicuri mi-au mancat-o melcii inainte sa apuce sa iasa si care s-a dovedit a avea flori colorate:

In ultima poza e sporul-casei in stanga si o muscata in dreapta. Mi-s dragi pentru ca-s facute din seminte din plic si tin asa, inflorite incontinuu, de vreo doi ani, sau poate trei, nu mai stiu.
Sper ca nu v-am oripilat prea tare :) Oricum, activitatea pe bloguri e slaba tare si nu ma astept sa citeasca multa lume postarile astea, dar daca totusi o face cineva, m-ar bucura sa lase un semn al trecerii pe aici, fie si numai bifand casutele alea din josul paginii, ca altfel ma asurzeste ecoul :)))

15 comentarii:

martamag spunea...

Am trecut, mi-a plăcut și am să mai vin...Lumea are treabă pe afară, iar cînd plouă pîndește momentul de timp însorit. A propos, azi a plouat cu soare pe aici, pe la mine. O zi luminoasă,

martamag spunea...

La mine au crescut buruieni...de atîta ploaie. Unele plante și-au cam pierdut strălucirea, bujorii suferă de prea multă umezeală...Fotografiile tale sînt super! Zile mai însorite îți urez,

Vasi Dubreu spunea...

Activitateta este slaba si pentru faptul ca multi gradinari isi oblojesc gradinile dupa ploile torentiale si grindina. Daca a mai scapat ceva din ele, au frunzele rupte, la unele numai tulpinile, frunzele de la frunzoase facute franjuri...rosiile cu rani pe frunze si tulpini...fasolea aproape disparuta, ce mai, o imagine nu tocmai buna. Florile sunt zapacite de apa, mda..cam nasol. La tine este destul de bine vad si sper ca si in gradina de legume este asa :)

Laura spunea...

:) E activitate intensa pe-acolo, printre firele de iarba.

cristina spunea...

Marta, mereu ma mir de decalajul de vreme dintre noi :) La mine bujorii s-au trecut de mult.

Vasi, asa ai patit tu? Valeu! De fapt, valeu pentru toti cei care au patit asa. In gradina de legume n-am decat rosii :) A, si leustean ciuruit de limacsi. Poate va fi si un morcov, doi.

Laura, natura face ce stie ea sa faca :)

simf spunea...

si eu zic ca e de dulceata trandafirul, seamana a isac pereire.

Vasi Dubreu spunea...

Da, la mine nu a fost atat de rau, insa am o prietena in Arad care mi-a zis ca de doua ori a batut piatra in gradina ei, era disperata. Este atat de subru sa vezi legumele cu frunzele ciuruite, varfurile rupte, sau apa trecuta peste ele :(
Scapam noi si din situatia aceasta..Le tot stropesc cu ceaiuri d'ale mele pana vor fi fresh.

cristina spunea...

Simona, obisnuiam sa pastrez ambalajele, o sa verific si daca e asa, inseamna ca am deja o multime de trandafiri de dulceata, ar fi al 5-lea :)))) Totusi, asa cred ca este si daca si la anul va face la fel, sa infloreasca dupa ce s-au trecut ceilalti, va fi tare bine.

Vasi, imi place maxim optimismul tau! Bravo!

Carmen Nataşa spunea...

cu alte cuvinte, paradisul... :)

Carmen Nataşa spunea...

Trandafirul e de dulceață, da. Am și eu la fel, am căutat printre postările vechi și am găsit denumirea: Sachsengruss.

http://celepatruanotimpuri.blogspot.ro/2014/10/trandafir-de-dulceata.html

Gabriela spunea...

Ce eleganti sunt crinii! Observ ca nici la tine nu rezista trandafirii vara; credeam ca e ceva in neregula la mine in gradina (umbra prea densa de la albizia), nu numai caldura.
Imi pare rau pentru cei cu gradinile stricate. Nu numai pentru munca, ci si pentru speranta spulberata ca poti pune pe masa legume si fructe sigur sanatoase, pe care stii cum le-ai ingrijit. Dar cum sa te pui cu natura? Nu te pui!

cristina spunea...

Carmen, este foarte posibil sa ai dreptate. Nu pot decat sa ma bucur ca mi-am facut singura asa o surpriza :)

Gabriela, noi ne-am cam pus cu natura, am defrisat ca tampitii si acum ne arata natura ce i-am facut ...

ghemulet spunea...

Ce gradina frumoasa ai...
Imi plac enorm florile tale si nu pot decat sa imi imaginez cu ce parfum te imbata crinii...
Paianjenii nu imi plac...sunt ciudatei si chiar pisca...Am citit in postul de mai sus ca ai si patit-o...Multumim pentru pontul cu otet...nu se stie cand ne va fi folositor.\Imbratisari!

cristina spunea...

Ghemulet, crinii au mirosit cu adevarat frumos, dar au fost infloriti in aceeasi perioada cu teii si mirosul de tei i-a acoperit :)

Paianjenii ... n-o sa ma mai milostivesc de ei data viitoare, ca am toata curtea plina de plasele lor si sunt rai.

Otetul intr-adevar functioneaza! M-am dat repede pe niste piscaturi de tantar foarte proaspete si nu m-au mai mancat deloc!

Simona spunea...

Ce grădină frumoasă ai! Mi-e dor de crinii din grădina bunicii :(