marți, 3 octombrie 2017

Mirare

Mai exista eleve de gimnaziu sau de liceu tunse scurt? Daca vedeti una, sa-mi spuneti.
Mie mi se pare ca TOATE fetele astea au parul lung si nu stiu de ce.
Daca ar avea toate parul frumos, des, cu o culoare interesanta, as intelege, dar si cele care au trei fire de par ingrasat, adunate-n suvite nepieptanate, se cred Rapunzel si nu pricep de ce insista sa starneasca mila privitorilor, in loc sa-si faca o tunsoare  care sa le avantajeze. S-a dat vreo lege care interzice taierea parului la fete?

11 comentarii:

Laura spunea...

Cred ca toate modelele lor au parul lung (mai mult sau putin natural).

cristina spunea...

Ai dreptate. Ia sa caut si la TV vreo "vedeta" tunsa scurt. Nu-mi vine nici una-n minte acum. Ciudat.

Ella spunea...

Ai dreptate! Toate colegutele mele au parul lung, nici macar una nu are parul scurt. Dar toate il au frumos.
Nu e "cool" sa ai parul scurt. Am auzit ca e nevoie de curaj, zilele astea, sa te tunzi scurt.
Teo Trandafir are parul scurt, sau cel putin il avea ultima data cand am vazut-o eu. 😋 😋

cristina spunea...

Teo Trandafir nu cred ca poate fi un model pentru tinere, cele mai multe se viseaza bianca dragusanu, ca sa fii Teo trebuie sa muncesti, deci n-are cum ...
Asa-i ca am dreptate ca nu mai sunt fete tunse scurt? Mie mi se pare teribil de ciudat.

simf spunea...

m-am uitat pe strada, cam multe au plete. insa sunt si fete tunse scurt-scurt, cel putin pe la noi.

cristina spunea...

am vazut si eu doua, tunse mediu!
se prea poate sa tina si de moda zonei, dar nu-i asa ca au plete aproape toate? oare nu-i da nici uneia prin cap sa fie mai aparte, sa fie altfel, sa iasa prin tunsoare in evidenta? ciudat.

Carmen spunea...

hihihi eu un liceu voiam neaparat sa am parul lung. Mama mea a avut doua fete, pe mine si pe sora mea, foarte apropiate ca varsta, a avut un loc de munca, gradina la tara la 20 km de oras, ma rog... multe treburi de facut in afara de a ne pieptana asa ca ne ducea la frizerie unde eram tunse baieteste. Acuma nu vorbesc si pentru sora mea pentru ca nu stiu daca si pentru ea experienta a avut aceeasi greutate, eu insa imi doream foarte arzator par lung si putin de tot ondulat, ca al papusii. In "apararea" mamei mele, tunsorile scurte erau vazute si ca prevenire a pediculozei.

In orice caz cand am ajuns la varsta la care puteam sa (incerc sa) imi afirm preferintele si unicitatea, am optat pentru par lung cu toate ca NU m-a avantajat coafura respectiva, eu avand un par sarmos si foarte bogat. Nu de putine ori au strigat pe strada dupa mine "Hei, C.C.Catch!"

Imi amintesc ca dirigintele, in clasa a noua de liceu fiind, mi-a atras atentia public sa imi tai parul ca daca nu au ei (cred ca se referea la ei, comunistii, el fiind ceva sef de organizatie daca bine mai tin minte) deci au ei foarfeca si ma vor tunde in fata scolii. Nu a mai apucat pentru ca in Decembrie a venit Revolutia. :)

Eu consider ca tinerii au dreptul sa isi caute propria imagine. Si daca asta inseamna sa arate ca curu pentru o vreme sau chiar pentru toata viata, asta este. Important este ce au sub freza :)

cristina spunea...

Carmen, pe mine nu faptul ca o fata alege sa-si lase parul lung desi nu are de ce ma mira, ci ca TOATE par a-si fi lasat parul lung, TOATE, chiar si cele care ar fi mai avantajate de o tunsoare scurta. TOATE IN ACELASI TIMP! Nu mai gasesti o adolescenta tunsa scurt in ziua de azi!

Catrinel spunea...

Asteapta sa se tunda vreo cateva "dive" de pe la tv si vei vedea multe pustoaice cu par scurt.
Eu m-as tunde dar sotului meu ii place parul lung asa ca de dragul lui...indur. Oricum de fiecare data cand m-am tuns mi-a parut foarte rau.
Cau au parul lung natural (mai frumos sau mai putin frumos) nu ma deranjeaza, dar oribilitatile acelea de extensii care se vad de la un kilometru ma innebunesc de-a dreptul.

cristina spunea...

Pai de ce ti-a parut rau cand te-ai tuns? Tu ti-ai mai tuns ceafa in trecut, si atunci ti-a parut rau?
Extensiile de par intra in aceeasi categorie cu botul de rata si sanii ca o minge de fotbal, chestii artificiale, care pacalesc. In fine, nu stiu pe cine mai pacalesc la cat de ostentativ arata, dar daca "se poarta", par a fi si de dorit. Nu sunt, sunt penibile, dar cine sa inteleaga?

Catrinel spunea...

Imi placea cum imi statea, dar cand vedeam o fata cu parul lung imi parea rau ca l-am taiat pe al meu. Nuuuu... caci nu ii luasem din lungime. Ma bucuram si de par lung, si de par scurt in acelasi timp. :D