miercuri, 4 iulie 2018

E vremea lor, a plosnitelor?

Ca am gasit ieri un manunchi de plosnite pe o planta (Motul curcanului cred ce este, un Amaranthus) si erau atat de multe, ca m-am cam speriat.
Ca toate fiintele, cand vrei sa le fotografiezi se retrag strategic, asa ca tot ce am putut sa prind cu telefonul au fost pozele astea:
Coreus marginatus

 Si cum am cautat sa vad ce este, am descoperit ca o cheama plosnita sura (Coreus marginatus) sau plosnita de stevie (in traducere libera din engleza - dock bug)  si ca ar manca preponderant stevie si macris (genul Rumex). Cum eu nu mai am stevie prin curte, s-au apucat de altceva.

5 comentarii:

martamag spunea...

E și vremea căpușelor. Încep să fiu obsedată fiindcă o astfel de ființă e mică de tot cînd se urcă pe tine și mare și umflată cînd o descoperi pe undeva pe la încheietura piciorului sau la subraț!!! Ca să nu vorbesc de boala aia pe care ele ar putea să ți-o dăruiască!?

cristina spunea...

Marta, ai mare grija la capuse! Daca ai de umblat printr-o zona pe unde stii ca ar putea fi capuse (padure, pajisti necosite, poate chiar parcuri), da-te inainte cu ceva repelent, ca nu cred ca e de glumit cu astea.

Ella spunea...

Ce urâte sunt!!

cristina spunea...

Daaa, zici ca-s de pe alta planeta.

ghemulet spunea...

Este vremea looor...
trebuie sa scutur fiecare rufa cand le strang dupa sarma..
Imbratisari draga mea