vineri, 19 iunie 2020

Orice idee noua ar fi apreciata

Dragilor, nu mai pot cu limacsii astia!
De cand ploua, deci de cel putin doua saptamani, nu exista zi in care sa nu ies, dupa ploaie, la vanatoare de uratenii din astea. Omor zilnic 30, 40 de bucati. Cand sa zic si eu ca hop, i-am mai starpit, ma trezesc ca apar la fel de multi in alte parti ale gradinii, unde pana atunci nu fusesera.

Mananca tot! Imi cumparasem petunii, iar doua le pusesem intr-un ghiveci, intr-un colt insorit al gradinii. Restul - pe un suport de flori de la Ikea, in alt loc din curte. Ieri dimineata, dupa ce cu o zi inainte facusem macel printre ei, nu mi-am mai gasit petuniile din coltul insorit!

Cand m-am dus la cele din suport, am innebunit! In fiecare ghiveci era cel putin o imputiciune din asta, in unele erau mai multi! Deja devorasera buna parte din flori.

M-am gandit sa ma duc si la floarea pasiunii, recent cumparata, nu ieftina, pe care o pusesem pe buturuga cu ciuperci din postarea anterioara. Cand am vazut si pe ea 3 limacsi flamanzi, iar pe buturuga alti trei urcand grabiti spre floare, am cedat psihic. 

 Am curatat floarea cat am putut de bine, dar cand am vrut sa mut ghiveciul in alt loc, am constatat ca sub buza lui aveam patru limacsi!
 Uite ce mi-au facut si din biata fasole:
Nu mai stiu, nu imi dau seama ce ar trebui facut ca sa scap odata de monstrii astia.
Daca aveti orice idee "out of the box", caci from the box am tot aplicat (am pus tone de optimol, am pus capcane cu bere, am pus niste granule de la Lidl, ii vanez si ii dau cu sare, ii adun pe unde ii prind, am eliberat solul de buruieni), dati-mi de stire. 
Numai bombele nu-s apreciate, caci n-am chiar atata teren incat sa nu-mi afecteze si casa :)

2 comentarii:

simf spunea...

trebuie artilerie grea, si de ii omori pe ai tai, vin de dincolo de gard. fa bariere la gard, nisip cu cenusa, var, piper, scortisoara, eu le mai pun si spartura de calcar de la gaini, eventual benzi de folie neagra de macar 10 cm latime. completeaza constant. pune in jurul farfuriilor ghivecelor si sub ele la fel, var, cenusa, completate mereu. pune in jurul plantelor bariere din coaja de oua, diatomee.
apoi capcane: scanduri ude, ghivece puse invers, le ridici ziua si-i culegi, felii de castravete punse in vase de aluminiu (cica merge si pe folie, de astea fug, nu mor), capcane cu bere, vezi ca gasesti capcane bros pentru melci, au o solutie care ii atrage ca un magnet. alternand, agrosan b, bromakol, mesurol, optimol pus in farfurii, vanatoare noaptea la lanterna, atrasi la locuri fixe cu momeala - le plac crantanelele ude de pisici, feliile de mar, cartof. apoi in toamna musai sapat/arat, imprastiat var, cenusa.

cristina spunea...

Simona, o sa aplic, multumesc! (foarte tari ideile tale!)

Coaja de ou pun in jurul plantelor de cativa ani, dar parca o mananca si pe ea ceva, ca a doua, a treia zi nu mai exista. Nici nu prea mai am, ca nu suntem asa de mari mancatori de oua, dar o sa pun cenusa. Nu am observat sa aiba efect, dar acuma nu mai fac mofturi, aplic orice!