O kalanchoe salvata din gunoi. Aruncase o colega o ramurica ce i se rupsese. Eu o tineam minte roz, dar s-a dovedit a fi rosie. Oricum, e pusa in pamant anul trecut si n-a miscat nimic pana acum, dar e bine si asa, decat deloc.
Pentru ca Blogspot face figuri, o sa incarc pozele intr-o ordine nu neaparat logica, ci pe principiul stiintific "cum se nimereste". Asadar, aici a iesit castigatoare poza cu un cuib de viespi construit pe spatele unei frunze de bujor. Anul asta bujorii mei au fost tare anemici. Oare a avut si viespea de-a face cu asta?
Nu stiu daca e din aceeasi gasca cu cea de sus, dar viespii asteia ii placea tare mult sa gaureasca bobocul de bujor.
Aici se vad lobelia mea ramasa de anul trecut si inflorita si in casa, asta iarna, cyclamenul (in spatele lobeliei, in acelasi ghiveci cu ea) caruia am reusit sa-i opresc inflorirea punand in pamantul din ghiveci un baton de ingrasamant pentru plante cu flori, ceapa ciorii roz (adorabila, dar fitoasa). Varietatea alba e mult mai de gasca, dar n-a inflorit inca.
Eu asta spun ca-i tataneasa (clic pe poza pentru marire). Vasi, daca mai dai pe-aici, poate imi confirmi daca asta este tataneasa sau salvie :)
Si buruienile. Nu stiu daca va mai amintiti, dar anul trecut eu am decis sa le las pe cele care fac flori, nu le mai scot, caci atunci cand infloresc pot fi decorative. In plus, n-au deloc fite in cap, asa ca se las. Ciudat este ca nu au mai iesit toate cele aduse anul trecut de pe camp, dar poate ca e inca devreme ...
spun eu, spun eu, pot? pot? pot?
RăspundețiȘtergeree tataneasa, stiu eu acum, ca mi-a dat sormea o tufa si pe unde merg, pe marginea santurilor, vad tone de tataneasa. salvia are miros de carmol si face flori lungi (uite poza cu floarea de salvie - http://2.bp.blogspot.com/--YQwU_qBW2U/T7srlANg9JI/AAAAAAAAHqY/BFUN875rqmM/s1600/flori06.JPG)
Daaa, are dreptate Simona:)
RăspundețiȘtergereEste o tufa frumoasa de tataneasa pe care iti recomand sa o inmultesti. Se poate cu o bucata de radacina sau de"cotor"de planta.
Salvia este frumoooasa,mai delicata si floricelele sunt mai mici si seamana cu gura leului.
Pupici!
bun, deci am nimerit. pe tataneasa asta am adus-o anul trecut de pe camp, din vanatoarea mea de flori salbatice. era singurica pe malul unui sant si m-am bucurat ca am gasit-o, asa ca am sapat la radacina ei si am luat-o acasa. deocamdata nu umblu la ea, sa nu cumva s-o pierd.
RăspundețiȘtergereDeci asta-i tataneasa, de care citesc peste tot. O sa ma binoclez bine, poate o reperez si eu pe marginea vreunui sant :)
RăspundețiȘtergereImi place ceapa ciorii roz. Si bujorii roz, chiar si anemici. Iar verbinele-s super, eu zic, sa le pui in gradina, se vor intinde ca si capsunii, fac radacini noi pe lastarii ce ating pamintul.
Dani, da, prin santuri creste tataneasa. Verbina stie sa creasca si in gradina? Nu e invaziva? Nu moare peste iarna?
RăspundețiȘtergereCuibul de viespi ar fi bine sa il distrugi, ca sa nu se stabileasca la tine daca te vad prietenoasa cu ele.noi am avut sub streasina unele elefantine de care tare greu am scapat.Verbina eu stiu (numai din experienta unor ani anteriori) ca nu rezista peste iarna, nici in ghiveci si nici in gradina.Dar poate la tine o fi mai cald si sa-i placa :).
RăspundețiȘtergeremihaela, noi aveam casa placata cu lambriuri de lemn. sub ele am avut multe cuiburi de viespi. am dat cu spray, am astupat gauri, acum am pus polistiren pe toti peretii si sper sa nu isi mai faca nici un cuib in pereti. pe frunze nici nu stiam ca isi pot face cuib. ce nu pricep eu este de ce vin la casa omului, cand padurea e la cateva sute de metri mai incolo.
RăspundețiȘtergeredaca zici sa distrug cuibul, o sa-l distrug, dar n-am garantia ca n-or mai fi si altele prin zona.
verbina cred ca o s-o las in ghiveci, asa cum este, ca loc pe pamant nu mai am.
Ce-mi plac verbinele.Vazusem si eu duminica trecuta la emisiunea "In gradina Danei"si mi-au placut mult.Nu le mai obserbasem pana atunci desi auzisem de ele.
RăspundețiȘtergereSa ai grija cu viespiile ca sunt foarte periculoase.