Pagini

miercuri, 4 iulie 2018

E vremea lor, a plosnitelor?

Ca am gasit ieri un manunchi de plosnite pe o planta (Motul curcanului cred ce este, un Amaranthus) si erau atat de multe, ca m-am cam speriat.
Ca toate fiintele, cand vrei sa le fotografiezi se retrag strategic, asa ca tot ce am putut sa prind cu telefonul au fost pozele astea:
Coreus marginatus

 Si cum am cautat sa vad ce este, am descoperit ca o cheama plosnita sura (Coreus marginatus) sau plosnita de stevie (in traducere libera din engleza - dock bug)  si ca ar manca preponderant stevie si macris (genul Rumex). Cum eu nu mai am stevie prin curte, s-au apucat de altceva.

5 comentarii:

  1. E și vremea căpușelor. Încep să fiu obsedată fiindcă o astfel de ființă e mică de tot cînd se urcă pe tine și mare și umflată cînd o descoperi pe undeva pe la încheietura piciorului sau la subraț!!! Ca să nu vorbesc de boala aia pe care ele ar putea să ți-o dăruiască!?

    RăspundețiȘtergere
  2. Marta, ai mare grija la capuse! Daca ai de umblat printr-o zona pe unde stii ca ar putea fi capuse (padure, pajisti necosite, poate chiar parcuri), da-te inainte cu ceva repelent, ca nu cred ca e de glumit cu astea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaa, zici ca-s de pe alta planeta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este vremea looor...
    trebuie sa scutur fiecare rufa cand le strang dupa sarma..
    Imbratisari draga mea

    RăspundețiȘtergere

am renuntat la cuvintele de verificare, dar am pastrat moderarea comentariilor.