Pagini

duminică, 14 aprilie 2019

Capac de cana crosetat

Vara, sau de cand se incalzeste suficient afara si am si timp, imi place sa stau pe sezlong si sa crosetez sau sa tricotez, depinde ce am in lucru.
Desigur, imi iau si cana de cafea sau limonada sau siropul cu mine si mi le asez pe masuta de langa sezlong, dar de cele mai multe ori ma trezesc ca imi aterizeaza in bautura diverse insecte, musculite, ganganii, caaah.
Sigur, as putea sa imi cumpar halbe din acelea cu capac gaurit, prin care iese un pai si as rezolva problema, dar halbele acelea mi se par grele si ... inestetice, nu-mi plac.
Asa ca am cochetat indelung cu ideea de a-mi croseta un capac pentru canile mele, dar n-am gasit niciodata un model care sa ma atraga, pana cand n-am dat de acesta:
L-am gsit pe Pinterest si e explicat aici: http://www.crochetmemories.com/blog/beaded-textured-cup-cover/
Nu stiu ce m-a atras la el, poate margelele, poate modelul in relief, dar cert este  ca m-am apucat sa-l fac. Aveam un ghem de macrame pe care mi l-a daruit prietena mea, caci il bagase din greseala la masina de spalat cu rufe colorate si l-a "vopsit", deci nu-l mai putea folosi la nimic, dar eu mi-am zis ca la asa ceva se potriveste la fix. Daca o sa va uitati cu atentie, o sa vedeti pe ici, pe colo cate un punct de culoare, ba mov, ba rosu ...
Mai aveam si margele de la o bratara veche si rupta, crec ca-s ceva pietre, dar n-aveam de gand sa o mai repar, asa ca si-a gasit o alta intrebuintare. 
Iata ce mi-a iesit:
 Ma declar foarte multumita de rezultat, iar modelul a fost chiar usor, dupa ce m-am prins pe alocuri ce anume insemnau "comenzile" din tipar. O sa mai fac si altele, daca gasesc margelele potrivite, caci nici musafirilor nu le-ar strica un capacel din asta, cred. Ce ziceti, daca ati fi musafiri, v-ar placea sa aveti peste pahare asa ceva, sau v-ar incomoda?

6 comentarii:

  1. Arata bine si cred ca e si practic, mai ales vara afara sa nu-ti intre bazdaganii in ceasca :)

    RăspundețiȘtergere
  2. super palariuta :) e mai misto a ta decat originalul. eu am cana de ceai chinezeasca, cu capac, si 2 capace matalice fix de dimensiunea canilor clasice (unul, probabil pentru ibrice mici, celalalt de la un set de vase de jucarie). categoric mi-ar placea, musafir fiind, sa primesc o cana asa gatita.

    RăspundețiȘtergere

  3. Green, eu chiar si acum il folosesc peste cana in care imi pun la inmuiat peste noapte gelatina, ca m-am apucat sa beau din asta contra artrozei :)

    Simona, cred ca-s bestiale capacelele acelea! Sa ni le arati si noua!

    RăspundețiȘtergere
  4. ok, le pozez :)
    canile chinezesti de ceai (cu capac si infuzor) sunt astea: https://fusaru.blogspot.com/2014/10/placeri-vinovate.html

    RăspundețiȘtergere

am renuntat la cuvintele de verificare, dar am pastrat moderarea comentariilor.