Pagini

miercuri, 24 aprilie 2019

La Baile Olanesti

In luna martie am fost un weekend la Baile Olanesti.
Pe Dealul Negru am intalnit acest catel, care avea ochii nu doar de culori diferite, ci si deosebit de interesante! Cel care pare bej, era, de fapt, aproape alb! N-a vrut el sa stea la poza nicicum, asa ca greu va puteti da seama de culoarea reala, dar era uimitoare, va spun!
Apoi, in statiune, dincolo de relaxarea indusa de statul la spa doua zile la rand, m-am bucurat si de o plmbare pe malul raului Olanesti, pe promenada special amenajata, marginita pe cealalta latura de versantul propriuzis al muntelui. Am admirat natura care se trezea la viata si am reusit sa vad cate ceva:
Crucea Voinicului sau Popâlnic iepuresc (Hepatica transsilvanica)
Nici n-am stiut ca e specie ocrotita, dar am aflat de aici, cautandu-i numele frumoasei floricele.

Pa raul cu curenti destul de puternici se plimbau agale doua ratuste, care au traversat apa cum traversam noi bulevardul.
La plecare, am trecut pe la Manastirea Cotmeana, unde am vazut picturile cu draci. Mai multe despre manastire puteti citi aici. Interesanta mi s-a parut nu doar pictura, ci si vechimea manastirii: dateaza de la 1388!
Pentru bucuresteni recomand din suflet schimbarea destinatiilor de weekend de la Valea Prahovei la zola Olanestiului! Este mult mai relaxant.

3 comentarii:

  1. Cainele este ceva metis cu husky.Am un malamut de Alaska si s.a iubit cu o catelusa si ea a facut unul din pui cu ochi asemanatori.
    Plus ca are si trasaturi de husky cainele din poza ta.
    Minunate imagini.
    pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hristos A Inviat!Pace si bucurie alaturi de tori cei dragi.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarat a inviat!
    Nu ne arati si noua catelul tau?

    RăspundețiȘtergere

am renuntat la cuvintele de verificare, dar am pastrat moderarea comentariilor.