duminică, 20 februarie 2011

Hrănirea păsărilor iarna

In caz că că era dor de zăpadă, o să vă amintiţi cu plăcere de ea prin pozele astea :)
Aici ar fi vorba despre hrănirea păsărilor. N-am construit un hrănitor ştiinţific, după modelele de pe net. Mai bine zis am făcut unul, dintr-un pet de la apă minerală, dar n-a avut nici un succes. In schimb, am practicat altă metodă, pe care aş putea s-o brevetez, sub numele de platforma industrială de hrănit păsări.
Ea poate fi observată, dacă aveţi oareşce măiestrie, în foto următoare.

Este o placă de lemn aşezată între nişte crengi. De ce industrială? Simplu, pentru că ar trebui să furnizeze cantităţi industriale de hrană. După cum este evident din imagini, motivul sunt dumnealor:S-au prins repede că se dă mâncare gratis şi, deşi nu le aveam ca musafiri în areal, au invadat platforma şi pur şi simplu au ras tot ce era acolo, sub privirile disperate ale vrăbiuţelor, care pot fi şi ele observate în penultima poză.
De atunci m-au vizitat constant. Stiu că sunt cele mai inteligente păsări, dar oare or avea vreo utilitate la grădina omului?

2 comentarii:

Vasi Dubreu spunea...

Acelea sunt ciori?
Hm,nu stiu daca sunt bune....Ar putea manca semintele din pamant,cum se intampla cu mierlele,sau chiar salata din straturi,nush ce sa zic.Eu, nu am avut asa vizitatori de soi.Asti deobicei sunt prin parcurile de la oras.Sa fii cu ochii pe ei.
Mai vorbim.

cristina spunea...

ciooori! ciori ciori. sau corbi, ca nu prea stiu sa le deosebesc, dar erau uriase si negre taciune!
mai am si cotofene, o gramada!
as sta cu ochii pe ele, dar nu stiu la ce ar folosi, daca nu am pusca :)