luni, 2 mai 2011

Aranjarea florilor in vază

Cele cărora le plac casele acelea romantic aranjate, de care vă vorbeam înainte, s-ar putea să fi observat şi aranjamentele florale care apar în fiecare fotografie postată de doamnele pricepute şi cu case frumoase.
Cum nu pare a fi mare filosofie să aranjezi nişte flori într-o vază, m-am gândit să fac şi eu la fel, să îmi tai câteva floricele din gradină (cu toate că sunt de principiul admirării florilor netăiate) şi să le pun în ce vaze mi-au picat la îndemână. M-am cam minunat eu că efectul nu era deloc acelaşi, dar mi-am zis că o fi de vină lumina, unghiul din care privesc, pisica, soţul, masa ori scaunele.
Ei bine, vina nu era a lor, dar nu mai contează acum a cui era, nu-i aşa? Pentru că am descoperit un articol în Better Homes and Gardens unde ne învaţă cum să aranjăm floricelele în vază. Mari şi dificile şi elaborate lecţii n-o să găsiţi acolo, dar cu siguranţă vă vor plăcea fotografiile. Iată câteva dintre ele, însoţite de o traducere aproximativă:
Nu ştiu sigur dacă astea sunt narcise galbene, dar ar putea fi. Cu toate că a cam trecut vremea lor, ideea din această fotografie este să adăugăm culoare şi în vază, ca un fel de complementare a culorilor de deasupra. In articol se spune să umplem vaza cu apă şi cu fructe, ca să ascudem codiţele florilor.
Acum e vremea liliacului, aşa că vă puteţi inspira din acest aranjament, care cu siguranţă este mai interesant decât liliacul pus de mine acasă într-o banală vază (o să vă arăt).
Aranjamentul mai înalt presupune să lăsaţi tijele liliacului lungi şi să folosiţi o vază îngustă şi înaltă, în care să adăugaţi şi ceva verdeaţă. Vaze de genul ăsta am văzut la Ikea. La cel de-al doilea aranjament consider că vaza face toţi banii.
Ei, aici vă puteţi lăsa imaginaţia să zburde, mai ales că în curând vor înflori irişii. Nu vă rămâne decât să vă achiziţionaţi, dacă nu aveţi deja, văzuţe din astea de sticlă. Tot la Ikea am văzut multe.
Flori de mazăre, sau de fasole, sau indruşaim (asta ar fi traducerea de la Sweet Pea?), puse într-o vază de aceeaşi culoare. Articolul recomandă amplasarea pe fundul vazei a câtorva pietricele, ca să uşureze aranjarea tijelor de la florile astea atât de firave.


Aici nu mai este nevoie de comentarii, fotografiile spun totul.

In ceea ce priveşte plantele cu flori mari, articolul spune că ele merg foarte bine fără nici un pic de verdeaţă printre ele. Trebuie doar tăiate de la mic la mai mare, ca să umple spaţiul pe verticală.

Sper că vă va fi de oarece folos postarea asta. O primăvară frumoasă!

8 comentarii:

Catrinel spunea...

Sunt foarte frumoase . Mie imi plac foarte mult buchetele mari de flori din "Tanar si nelinistit " :P
Cateodata insa fotografiile din reviste sau din alta parte te cam pacalesc pentru ca sunt facute sa dureze doar pentru pozat . Am vazut aranjamente superbe dupa care tanjeam,dar care contineau flori de camp ce nu ar rezista mai mult de o ora .
Orcum fotografiile sunt minunate si se merita sa incercam :)

Vasi Dubreu spunea...

Aoleu, ce frumuseti! Prima si cea cu gladiole rosii in vaze albe imi plac la nebunie.Bine, toate. Mai vorbim.

cristina spunea...

da, fetelor, astea fac parte din acele mici placeri pe care le avem ca femei. probabil ca si barbatii vibreaza la frumuseti din astea, dar nu le cauta neaparat.

Dani P. spunea...

Buna , Cristina ! Foarte bune ideile astea de aranjamente florale ! Mie imi plac mult si florile in vaza. Si cescutele din postul anterior sint superbe... uite-asa imi germineaza o dorinta de-a ma apuca, sa colectez portelan inflorat...

cristina spunea...

Dani, cred ca o sa ne facem cu toatele o pasiune din a colectiona cescute din acelea. Daca iti iei si tu, nu uita sa le pui pe blog, sa ne delectam si noi cu ele.

Dani P. spunea...

Am citeva antice de la o strabunica, au cred peste 100 de ani. Nu sint din portelan ,ci din faianta groasa. Cel putin sint rezistente...Daca reusesc sa le pozez frumos, o sa le pun la vedere !

Mihaela spunea...

Superbe aranjamentele florale, ba chiar mult mai frumoase decat unele din expozitii cu pretentii din care am vazut intr-o revista , inaugurata expozitia cu participarea Andreei Esca si a altor nume mai cunoscute. ARnjamentele erau acolo impopotonate. Cele alese (sau chiar facute?) de tine sunt foarte foarte frumoase.Luminoase , placute, incanta privirea .

cristina spunea...

mihaela, nu-s facute de mine, dar intr-un post ulterior am aratat ca am incercat si eu ceva similar cu niste liliac. oricum, de la aceste aranjamente a pornit obsesia mea pentru vaze si vazute.