Anul asta au reusit sa ma enerveze. Par atat de frumosi si de carnosi, incat abia de mai am rabdare pana acasa, sa-i coc. Dupa ce-i coc, nu mai ramane nimic din ei. Din carnea aia groasa curge apa si se dezumfla ca un balon atins de ac.
Am incercat coacerea prin trei metode: pe placa de fonta si pat de sare grunjoasa, pe gratar si pe tava in cuptor. Aseara a fost ultima data cand am mai incercat sa fac asta, pentru ca mi se pare o risipa de timp si de bani.
Oare soiul de ardei gras de anul asta a fost acelasi in toata tara? Ca la fel a patit si mama. Frumosi, grasi, dar facuti parca numai din apa. Dupa coacere, nu mai ramane nimic din ei.
Capia sunt un pic mai de treaba, dar tot pun probleme.
Voi ati patit la fel?
11 comentarii:
dap. cu capia in special, cumparati. poate o sa fac o proba si cu cei 4 ardei din productie proprie.
Asta se intampla cand sunt udati foarte mult si comerciantii au tot interesul sa ude bine inainte de a recolta ca sa cantareasca mai mult.
Se mai intampla atunci cand ploua foarte mult si nu poti sa te opui irigarii naturale. Eu am patit-o la prima serie de vinete, ale mele din gradina,dupa o perioada de ploi bune, nu acum :(. Erau mari si frumoase si dupa copt au ramas jumatate. E, la urmatoarea serie nu a mai fost asa, udat moderat, productie frumoasa si "concreta".
Pupici!
da, vasi, dar in anii trecuti nu era la fel? comerciantii nu aveau acelasi interes? ori eu nu-mi amintesc sa fi patit vreodata asa ceva cu ardeii grasi.
Ei, mai Cristiana, s-au mai smekerit si comerciantii nostrii.
Alta "esplicatie" nu gasesc.
Lasa ca la anul, iti trimit seminte de ardei capia de la mine, faci rasaduri multe si nu mai stai la mana comerciantilor.Asa!
pai asa ma gandesc si eu, dar n-am atata teren cat sa ma satur de ardei copti.
Noi coacem si ardeii si vinetele intr-o tigaie pusa direct pe flacara. Asa nu mai curge mizeria pe aragaz de la copt, ci tot ramane in tigaie. Si ardeii se coc in suc propriu .:)
Din cite am inteles eu de la diferite persoane, comerciantii pun azot la plante si astfel cresc maaari si frumoase. Genul asta de legume nu rezista nici peste iarna.
mihaela, eu pe aia de aseara i-am copt in tava, la cuptor. tot sucul lor propriu a curs in tava, asa ca mai in suc propriu decat atat nu cred ca se poate :)))
cristina, azot si cine stie ce mai pun, ca asa ceva eu n-am mai pomenit. ajungem incet si noi ca aia din restul europei, cu legume fara nici un dumnezeu. acuma mi-e si frica sa mai iau gogosari, ca mi-e ca ii pun degeaba in otet.
Poti sa crezi ca am avut si eu aceiasi problema, in Canada? Si eu credeam ca gresesc ceva la coacere. Vasi mi-a dat raspunsul, intr-adevar a plouat enorm de mult pana in luna iunie, fermierii au avut mari probleme sa intre pe camp. Deci apa e de vina...
Ardeii grasi "ca acasa" ii gasesc foarte rar, doar la piata de fermieri si doar vara, de aceea pun si in gradina cateva plantute. Pentru mine sunt delicatese rare, aici ii apreciez mult mai mult decat acasa.
Draga mea, ardeii pentru copt nu sunt aceia mari si in patru impartiti ci cei mai mici,tari la pipait si albi la culoare,iar daca sunt copti(inrositi) au o culoare mai mult corai decat rosie,intelegi? Dupa ce ii coci (nu in cuptor,pe plita mai bine, caci poate si de aia s-au topit cu totul )si ii lasi acoperiti, cu sare presarata peste ei fierbinti, se ia pielita cu totul,asa, treci degetele peste el si se desprinde,iar ardeiul ramane cu pulpa lui intreaga. Grija la copt, sa nu stea pe o parte pana se innegreste, e suficient sa fie cateva pete de pielita colorata si se desprinde,in plus ardeiul nu ramane fleasca ci isi pastreaza forma.
Deci, asta-i, daca ii cumperi sa cauti din cei cu varful putin ascutit si nu bombat si daca ii cultivi sunt cei albi care cresc in jos pe planta nu in sus.
Of, cat am scris....sper si cu folos :)))))
bine, mai fac o tentativa de coacere, poate o sa am mai mult noroc. ma duc sa caut special din cei ascutiti.
Trimiteți un comentariu