duminică, 12 februarie 2012

Goblen inceput

Va povesteam eu ca m-am decis sa ma apuc de trei goblenuri (aici). Am cercetat piata de ate si am descoperit ca m-ar costa o mica avere daca mi-as lua cate o jurubita din fiecare culoare de care as avea nevoie. M-am sucit, m-am invartit, apoi m-am hotarat. Intrucat aveam deja mii de culori de mouline-uri inca de pe vremea liceului, cand coseam goblen dupa cate o fotografie din revistele straine pe care le apucam de la o colega de-a mamei, m-am gandit sa-mi comand atele la metru.
Firma asta comercializeaza ate Anchor la metru. Am facut comanda, in ideea in care o sa identific eu printre atele mele nuantele de care aveam nevoie, pe baza acestor mostre de culoare comandate. Gandirea mea a fost buna, dar nu s-a potrivit intocmai cu mersul lucrurilor. De ce? Pai una ca a durat mai mult de 2 luni de cand am facut comanda pana a ajuns si doi, ca n-am gasit nici toate nuantele printre atele mele, nici exact - exact ca mostrele. De, alte vremuri, alti pigmenti, alta textura. Cu toate astea, m-am bucurat ca am putut sa ma apuc de goblenul cu vrabiute.
Asa aratau mostrele, inainte sa ma apuc sa le caut corespondentul.
Asa arata atele selectate pentru goblenul cu vrabiute, unele completate cu atele pe care le aveam, altele ramase in cantitatea comandata, care va trebui suplimentata cat de curand.
Si asa arata ce-am lucrat in cateva ore aseara. Am folosit si nuantele comandate, dar si cele completate si una peste alta, sunt destul de multumita de cum va arata.

6 comentarii:

Corina spunea...

frumos! Spor la cusut!

CCristinaC spunea...

Sa ai spor! Parca mi-e dor si mie de un goblen... Nu am mai cusut goblen de vreo 10 ani. Oare mai stiu? :))

Catrinel spunea...

Eu am gasit aici: http://www.mercerie-az.ro/Ata_de_cusut/Ata_Mouline_(100_jurubite/cutie)/id-331.html
Mi s-a parut tentanta oferta, dar pentru mine faptul ca nu trimit coletele cu Posta Romana este un impediment. Nici nu ma prea pricep la mouline deoarece de abia acum ma intereseaza subiectul. Spor la cusut!

cristina spunea...

catrinel, pentru broderie unde e nevoie doar de culoare, nu de nuanta, sunt foarte bune mouline-urile alea ca pret.

Vasi Dubreu spunea...

Si eu sunt multumita:)))
Le-ai ales foarte bine. Tu cum lucrezi, pe bucatele sau termini cu o culoare, de la cea mai inchisa, la cea mai deschisa( eu asa fac)?

cristina spunea...

vasi, nu, pe zone. incep din coltul stanga sus si completez din aproape in aproape. daca am pe ac o ata mai lunga si ii vine randul mult mai jos sau mai la dreapta, o scot pe fata lucrului si o las sa astepte pana cand completez zona, ca sa o pot baga pe dedesubt, sa nu fac treceri ...
nu stiu daca ai inteles ceva :)