marți, 3 aprilie 2012

Cateva dintre rasadurile mele

Anul trecut am pus semintele cumparate de rosii la facut rasaduri doar asa, de curiozitate. Ceea ce m-a surprins a fost ca, desi nu le-am stropit/ingrasat/calit/bibilit si le-am mai si pus foarte tarziu in gradina, rosii tot mi-au facut si inca bune. Anul asta am zis sa procedez la fel, vad eu ce va fi sa fie. Ele arata deocamdata asa:
In ghiveciul din spate am avut begoniile, care n-au mai supravietuit. In locul lor au iesit niste creaturi, care n-am habar ce sunt.
Intr-un ghiveci mai mare am mai pus semintele a trei feluri de flori. A iesit ceva din ele, iar Missie le supravegheaza atent, chiar daca e la o zi dupa operatia de sterilizare (facuta acum o saptamana):
Am mai fotografiat fasolea, pentru ca ma distreaza cum sparge ea pamantul:
Am mai pus si ardei, gogosari, ardei iuti, vinete, o multime de flori, dar nu le-am mai fotografiat. Sa vedem ce o sa iasa din ele.

9 comentarii:

Ella spunea...

Abia astept sa vad productia de rosii si restul. Vezi, la toamna daca te trezesti ca ai prea multe legume si n-ai ce face cu ele, faci apel catre bloggerite sa vina sa te ajute :D

cristina spunea...

categoric, categoric! :))
chiar ma gandeam acum, oare de ce am scapat ca inecata tot plicul de seminte de rosii? ce sa fac cu atatea fire de rosii cand mie imi incap in gradina doar vreo 8 - 12 buc?
om nechibzuit, ce sa mai zic :)))

Dani P. spunea...

Spor la repicat ! In curind vor fi destul de mari si o sa te distrezi cu presaditul lor.
Asa faceam si eu, puneam seminte in prostie :) Anul asta am numarat patru cinci semincioare de fiecare soi, sa ramina si pe anul viitor :)

cristina spunea...

Dani, da, nu stiu ce am avut in cap cand am pus atatea seminte, probabil ca nimic :)))

Lili spunea...

Am fost intr-un hypermaket si am vrut sa iau rasaduri, sa le pun ghiveci, cum ai facut tu, dar nu m-a lasat sotul meu, a zis ca n-o sa-mi iasa nimic, decat daca le plantez undeva, la tara :( Tu cum reusit? Stiai ca poti participa cu articolul asta la concursul de pe Merita Citit? Premiul de 300 de lei e oferit de Smuff

cristina spunea...

Lili, eu am gradina, dar inainte de a planta rasadurile in gradina, trebuie cumparate seminte si puse in ghivece, ca sa se transforme in rasaduri. Eu asa am reusit.
N-am stiut de concurs.

Vasi Dubreu spunea...

Bravo fetita!
Zici ca ai iti incap numai 12 fire de rosii? Eu credeam ca ai gradina marisoara.
In cate zile ti-a iesit fasolea, ca la mine a durat ehee, 15 zile?
Mi-au plact si panselutele, mult de tot.Eu mereu cumpar cateva, dar apoi le pierd, iar cu semintele...munca multa ca sunt bianuale si uit sa le seman vara.
Odata am pus intr-un cos suspendat si mi s-au imbolnavit de fainare.
Mie imi place combinatia lalele-panselute.
Hai ca amestecai subiectele :))
Pupici!

cristina spunea...

nu, vasi, gradina mea e mica. mai jos am o poza cu trei straturi facute. al patrulea, nefacut, e rezervat rosiilor. restul gradinii e cu pomi, flori sau e umbrita si nu se face nimic acolo.

Mihaela spunea...

Begoniile poate mai au o speranta sa rasara. si la mine incet, incet abia acum incep sa se vada primele moate din pamant cum cresc. Numai sa nu le pui prea multa apa, sa nu putrezeasca. :)