sâmbătă, 23 iunie 2012

Flori si buruieni

Anul trecut am avut floricele din astea in gradina. Din ele, o singura samanta a mai trait si a facut floricica asta albastra, in cu totul si cu totul alt loc decat anul trecut, de era nici sa n-o descopar:
Tot anul trecut am adus de prin santuri mai multe feluri de buruieni. N-a trait peste iarna decat tataneasa si minunata asta, care insa a inflorit tare, tare greu:

Mie mi-au bucurat sufletul primele flori, pentru ca, desi buruieni, mi se par frumoase si au si marea calitate de a nu fi cu fite-n cap.

3 comentarii:

Mihaela spunea...

Eu nu prea cunosc plantele medicinale si nu as sti sa le aleg sau sa le culeg din camp, din salbaticie si tare imi pare rau. Zic asta pentru ca vorbeai de tataneasa, care stiu ca este buna in diverse afectiuni.
Floricica albastra , privind si la frunzulitele parca un pic albicioase si subtiri, cred ca este albastrea, creste in lanuri de grau impreuna cu macii.Si mie imi plac salbaticiunile, margarete salbatici, musetel, maci, am si eu in gradina.

cristina spunea...

nici eu nu le cunosc, dar nici nu mi-am propus. beau rar ceai si de regula prefer sa cumpar la pliculete, caci sper ca e recoltat cand si cum trebuie.

Set gradina spunea...

Ce bine arata floricelele!