luni, 11 iunie 2012

Muscaturile de tantari

Un fleac, m-au ciuruit!
As putea pune pe seama alegerilor, sau pe seama faptului ca primarul de la mine e in puscarie, dar nu stiu cat ar conta. Ramane faptul, sau non-faptul: n-a stropit nimeni cu nimic impotriva tantarilor iar acum respir pur si simplu tantari.
Daca fac imprudenta sa stau pe terasa cand vin de la serviciu, ma fac ciur.
Daca fac imprudenta sa vreau sa iau ceva din gradina, sau sa ud, sau sa stropesc, ma fac ciur. Nu sunt unul, doi, ici colo, nuuuuu, sunt ROIURI DE MILIOANE! Efectiv ii respir!
Mai au si o alta particularitate ciudata: musca si prin pantaloni. Nu vreti sa stiti cum arata fundul meu si cam cat de doamna sunt in ultimul timp ...
Apoi, nu stiu, mi s-o fi schimbat mie sangele, dar daca sotul meu sta langa mine, pe mine ma musca tantarii, nu pe el. Daca inainte mancarimea ma tinea pana a doua zi, acum ma tine si cate trei zile. Am bube pe piele de zic ca am varsat de vant :(((((((((((((
Am incercat diferite solutii si asa am ajuns pe site-ul asta, de unde o sa preiau cateva remedii, sa fie aici ca sa le gasesc mai usor si sa le testez, sa vad care merg.
Asadar, daca ai fost muscat de tantari, poti incerca sa aplici:
Ce ai prin casa
1.  Freaca intepatura cu sapun uscat, sau poti uda muscatura cu apa si apoi poti aplica sapun, sau poti aplica si sapun umed.
2.  Lipeste o bucata de scotch peste muscatura; sau tamponeaza cu alcool pentru frectii sau cu apa carbogazoasa si aplica apoi o bucata de scotch peste muscatura;
3. Da cu apa cat poti de fierbinte pe muscatura sau pune o compresa fierbinte, dar ai grija sa nu te oparesti;
4. Pune un cub de gheata sau apa foarte rece.
Tamponari cu:
(cu cat aplici mai repede aceste remedii, cu atat sunt mai eficiente)
1. lac de unghii
2. ceai concentrat amestecat cu alcool pentru frectii
3. pasta de dinti
4. apa de gura
5. otet (ori aplici direct, ori faci o baie fierbinte in care ai adaugat 2 cani de otet)
6. miere de albine
7. deodorant solid sau roll-on - aplici direct pe piele
8. alcool pentru frectii
9. apa carbogazoasa (cred ca asta inseamna ammonia)
10. pliculete fierbinti de ceai sau vata imbibata in ceai fierbinte.
Paste
Amestecati fix inainte de a aplica pe muscatura. Consistenta trebuie sa fie suficient de mare ca sa nu curga, ci sa stea pe piele. Puteti umezi pielea muscata si aplica apoi pudra, frecand-o usor.
1. bicarbonat si apa
2. sare si apa
3. aspirina pisata si apa
4. aspirina si alcool pentru frectii.
Uleiuri esentiale
1. Ulei de arbore de ceai
2. Ulei de lavanda
3. Ulei de cedru
Frunze
Zdrobiti frunza si aplicati-o pe muscatura:
1. Busuioc
2. Patlagina
Fructe
1. suc de lamaie sau de lime
2. felie de lamaie sau de lime
3. coaja de banana (interiorul alb al acesteia).

Pe masura ce le voi incerca, le voi populariza pe cele care s-au dovedit eficiente.
Voi cunoasteti vreun remediu care s-a dovedit bun pentru a te scapa de mancarime?

10 comentarii:

Dana spunea...

Se mai stropeste impotriva tantarilor in orase? Din pacate stropitul contra tantarilor are efecte secundare pentru plante si pasari, asa ca ne luptam si noi cum putem. Ceea ce sigur nu merge este sprayul "Off" - sa-i vezi cum innebunesc si musca mai rau decat fara protectie. Inca nu am gasit nimic care sa tina tantarii la o parte, dar folosesc Lanacane sa-mi calmez pielea intepata... uh, ce pacoste!

simf spunea...

tinctura de patlagina si calmeaza usturimile, ii si tine la distanta (de zona tamponata cu tinctura): frunze spalate uscate puse in borcan, spirt peste cat sa acopere, pus capa, pus la intuneric, scuturat cam la 2 zile, peste 2 sapt - strecurat, pusa tinctura in sticla de culoare inchisa si gata.
mie mi-a fost util off-ul la gura portitei, unde sunt bile de tantari. poate numai celor de-acolo le place. tot pt calmarea mancarimii et comp - fenistil gel.

cristina spunea...

Dana, eu sper ca se mai stropeste, ca altfel degeaba am curte daca nu pot sta in ea. Anul trecut nu a fost asa de rau cu tantarii, deci cred ca au dat cu ceva si da, plantele au fost afectate, dar e un rau necesar.

Simona, o sa-mi fac negresit, mai ales ca am patlagina prin curte. O sa-mi fac o tona, sa ma dau peste tot, ca nu mai suport.

Mihaela spunea...

In alti ani si eu eram ca sotul tau, ocolita de tantari.Nu ma ciupeau, doar ma enervau cu bazaitul. Insa anul asta, cred ca o fi vreo invazie, dintr-o data au aparut si sunt plina de ciupituri.

cristina spunea...

eu cred ca au suferit mutatii genetice tantarii astia.

irenadaiana spunea...

Sa ma laud si eu? Tinand cont ca de vreo doua saptamani ma chinui sa leg via si ca buruienile sunt cat mine va dati seama ca am deja pojar. Si colac peste pupaza m-au mai muscat si cocosii - sunt plina de vanatai pe picioare. :)

cristina spunea...

daiana, pe mine m-a muscat un paianjen de coltul ochiului si am ajuns la spital,am ochiul umflat si am si plasture, ca m-au taiat sa-i scoata dintii aluia de acolo. sunt mai tare, te-am luat! :)))

irenadaiana spunea...

ei , afla ca de paianjeni mi-e si mie grozav de frica. Si am o groaza pe la streasini , nu stiu de unde naiba se tot fac niste brobonatimai ceva ca-n filmele de groaza. Si cel mai mult ma tem pentru Kimilone ca-si vara nasul peste tot. :)

Anonim spunea...

nu te mai scarpina. stiu ca e usor de spus, ca-ti vine sa te urci pe pereti, doar mi-am petrecut toate vacantele de vara in delta, dar eu am nascocit o metoda care (macar in cazul meu si-alor mei) a functionat mereu: mangaie zona unde-ti vine sa scarpini. are efect doar cate secunde. dar tot repetand actiunea asta in cateva minute ajungi sa uiti de disconfort. iar o piscatura care nu e "deranjata" se vindeca muult mai repede decat una facuta flenduri.

cristina spunea...

balaura, sa incerc si cu mangaierile dara, cu toate ca mie mi-ar veni sa ma scarpin cu andreaua pe sub piele.
am aflat si de ce nu s-a dat cu nimic impotriva tantarilor si zau daca nu mi-a trecut supararea pe ai: ca sa nu afecteze albinele in perioada asta de inflorire a teilor. pentru albine rabd.