joi, 20 decembrie 2012

Felurite bloguri stil Ikea

Sunt fascinata de femeile "nordice" care isi fac blog. Mai bine spus, sunt fascinata de stilul lor, de culorile pe care le folosesc, de felul lor de a-si face fotografiile. Le spun "nordice" pentru ca se apropie teribil de tare de stilul Ikea. Un foarte bun exemplu si poate ca si celebru este MIA'S LANDLIV, despre care am mai scris atunci cand si-a inchis blogul. Link-ul il gasiti la mine in blogroll. Celebritatea ei se datoreaza, probabil si faptului ca scrie postarile in engleza si astfel isi mareste publicul.
Pe parcursul timpului am mai gasit, insa si alte "nordice" cu blog, la fel de fascinante ca Mia. Un astfel de exemplu este si erdbeerdiamant, din Germania. Are un blog intr-o limba pe care nu o inteleg catusi de putin, dar cu fotografii care pe mine ma fac sa visez. Iata un singur exemplu, ales poate la pura intamplare, caci toate pozele ei sunt grozave:
Va invit sa treceti pe la ea si sa mai treceti si pe aici, caci pe masura ce va trece timpul, voi mai completa lista de bloguri ale "nordicelor". Pana atunci, iata ce cuprinde ea:
http://erdbeerdiamant.blogspot.ro/
http://versponnenes.blogspot.ro/


Completari:
1. de la DANI: http://lavickovasona.blogspot.gr/ superbe pernute si inimioare din materiale vintage
2. de la Corina:  http://junkchiccottage.blogspot.ro/  desi e mai mult pe stilul shabby chic decat ikea, dar se incadreaza cel putin la gama de culori

12 comentarii:

Dana spunea...

Pe primele doua le urmaresc si eu de mult timp, iar acum am sa le adaug si pe celelalte. Multumesc.

cristina spunea...

dana, cu multa placere :)

ghemulet spunea...

Si mie imi plac la nebunie...eu urmaresc 2 bloguri ale unor tantii din Norvegia daca nu ma insel care cos punct cruce foarte frumos si isi finiseaza cusaturile in tot felul de ornamente ,cutii,pernute super frumoase..Si,la fel ca si tine..si eu am observat si invidiat modul in care fac pozele de prezentare...

Dani P. spunea...

Inca un blog frumos, cred, ca il vei adauga pe lista : http://lavickovasona.blogspot.gr/
Mie imi plac enorm lucrusoarele pe care le face :)

Mihaela Dămăceanu spunea...

Stil Ikea, dar parcă mai frumoase ca Ikea. Simplitate şi eleganţă, aşa aş defini eu stilul nordic. Pup!

cristina spunea...

mihaela, lucrurile simple sunt cel mai greu de infaptuit, culmea! elegante sunt, dar parca au si un aer cald, de camin primitor.

Catrinel spunea...

Ce bucurie mi-ai făcut cu anunţul acesta că Mias şi-a deschis iar porţile pentru noi toţi. Casa ei mi se pare fascinantă.
Am vrut să îţi trimit de ieri un comentariu dar m-a descurajat verificarea aceea şi azi am un pic mai multă răbdare.
Te pup

cristina spunea...

catrinel, eu am crezut ca stii ca mia si-a redeschis blogul! imi pare rau ca nu te-am anuntat atunci, dar am presupus ca ai aflat.

am bagat cuvintele de verificare pentru ca imi invadasera casuta de mail anonimii, cu spam.

ghemulet spunea...

Buna Cristina.iti doresc sarbatori fericite si numai bucurii...

Ella spunea...

Bunå, eu citesc de mai bine de un an blogul tåu(care este plin de lucruri interesante), dar de data asta si comentez ;-)asta pt. cå si eu la randul meu am gåsit inspiratzie in aceste bloguri, m-am gandit cå poate gåsesti si tu :
http://akbhandy.blogg.no/ ,apoi acesta este favoritul http://attic24.typepad.com/weblog/ , http://lauraivonnecreaciones.blogspot.no/

cristina spunea...

Ella, ma bucur ca ai comentat si ca mi-ai dat asa niste linkuri faine. O sa ma inscriu ca sa le urmaresc, pe doua dintre ele, caci Attic este de mult in blogroll la mine. Problema e ca nici unul din ele nu se potriveste in lista asta de "bloguri stil ikea", caci sunt pline de culori, ori pe cele din lista le caracterizeaza taman asta - "lipsa" de culori. Fetele de acolo merg pe nuante foarte pale - alb, unt, gri, bej, roz etc.
Dar cel mai bine imi pare ca am gasit blogul tau :)

corina spunea...

Cristina Stilul Ikeea vine din nord este un comlex suedez. :)