duminică, 17 februarie 2013

Ma da harnicia afara din casa

Desi n-am eu cine stie ce gradina, m-a cuprins si pe mine febra rasadurilor. Toata lumea anunta  pe blog ca a pus semintele deja, fie pentru solar, fie cine mai stie pentru ce, asa ca m-a prins si pe mine febra, sau mai bine zis panica. Adica ... daca o tot lalai asa, cum ca mai e timp, s-ar putea ca februarie sa dispara din peisaj si eu sa raman cu plicurile nepuse.
Drept pentru care m-am apucat si eu de "insamantat" din plicurile pe care scria "II - III". Sa fie, ca nu stiu daca vor si iesi neaparat. 
Asa am ajuns sa pun petunii, muscate, suzana-cu-ochi-negri, pufuleti albastri, rosii cherry portocalii sau prunisoara, cateva rosii uriase si inima de bou de la Vasi si nu mai stiu exact ce anume am mai pus. 
Oricum, grosul va veni de pus in martie, dar pentru moment ma declar multumita ca am bifat si luna asta:
In coltul din dreapta sus se vede ghiveciul in care am pus bulbii de care va povesteam aici. Dragutii de bulbi au inceput sa iasa iar cel care a scos primul capul la lumina mi-a facut surpriza sa infloreasca:

As vrea sa va pot spune ca gata, vine primavara, dar am o oarecare indoiala in oase, asa, mai pe la spondiloza pe sus ...
Oricum, va doresc sa aveti o saptamana faina!

5 comentarii:

Mihaela Dămăceanu spunea...

Drăguţa de narcisă, cum a înflorit ea prima, înaintea zambilelor. Văd că mai răsar şi alţii, aşa că poate se umple ghiveciul, ceea ce ar fi foarte frumos. Da' ce fac ghioceii? Hărnicie, scrie pe tine. Eu am doar două floricele şi eterna fasole plantată de Mihnea. Seară bună, draga mea!

Dani P. spunea...

Chiar daca nu rasar toate, tot e bine, sa ai niste rasaduri productie proprie. Eu la petunii nu ma incumet, mi se par mai dificile, dar in fiecare an fac si eu diverse experimente. Anul asta am pus niste seminte de salvie si desi au rasarit, erau asa de firave, ca n-au rezistat mai mult de-o saptamana ... o sa cumpar de gata la magazin si mai incerc la anu'. Spor la treaba, Cristina !

ghemulet spunea...

Super..eu am pus marar si patrunjel in givece si au rasarit foarte frumos..iti doresc sa rasara toate si sa infloreasca toate facandu-ti minunae surprize..

Vasi Dubreu spunea...

Fetita ai inceput in forta!
Cred ca anul acesta ai planuri mari:)
Bafta multa si pupici!

Unknown spunea...

Sa rasara tot si sa ai gradina mare!