duminică, 10 februarie 2013

Vreme bacoviana

E o vreme afara de-ti vine sa iei cainele in brate, nu numai in casa. Ploua-ninge, bate vantul, cerul e gri, apa balteste si ameninta cu inghetarea, nici cotofenele nu mai zboara, nici avioanele nu mai sparg linistea cerului, totul pare incremenit intr-o asteptare a ceva incert.
Ca sa calmez un pic spiritele rele ale zilei, o sa postez doua fotografii care par o promisiune a unor vremuri mai bune.
Intai de toate, bulbii pusi luna trecuta:
Sunt in pamantul asta tot felul de bulbi. Sa vedem ce-o sa iasa din ei. Deocamdata pare ca vor inflori niste narcise.
In poza urmatoare, pe langa floricelele ciclam vreau sa observati lobelia curgatoare ce pare ca iese de sub ele, care se mentine acolo din 2011:
 Voi aveti metode de inmultire ale acestei flori? Eu am incercat prin divizarea tufei. Ce se vede in foto este "puiul", desprins de mama pe care am pierdut-o. Nici puiul nu s-a simtit bine vreun an dupa desprinerea de tufa-mama, dar vad ca acum l-a apucat o inflorire abundenta si din cauza asta mi-e tare drag de el.

3 comentarii:

Dani P. spunea...

Lobelie n-am avut, asa ca nu stiu cum se procedeaza cu ea, dar e de admirat ca ai pastrat-o doi ani. Si ce bine se asorteaza cu ciclamele :)
Si la noi ploua in toate felurile, mai furtunos, mai maruntel ... cu fulgere, cu grindina. Incerc sa fiu rabdatoare ...

Mihaela Dămăceanu spunea...

Lasă, că nici nu ştim când s-a dus iarna. Că deja zâmbim toate cu gândul la ghiocei. Unii îi şi au, chiar în curticica lor, ca să fie alţii invidioşi. O seară frumoasă, şi de mâine încolo, o săptămână uşoară!

cristina spunea...

Dani, eu de ciclama intrebam de inmultire :))

mihaela, uneori sunt asa de mandra de mine ca am prins ghioceii la mine in gradina cu mana mea, incat te las sa ma invidiezi :))