marți, 5 martie 2013

Progrese si regrese

Mai intai semintele, care mi-au incoltit cam intr-o saptamana. Cand scot capul la lumina, ma surprinde de fiecare data miracolul vietii. Ce se va intampla cu fiecare mai incolo - daca vor trai sau nu, daca se vor dezvolta,, daca se vor imbolnavi - e o alta poveste, aproape ca povestea vietii fiecarui om. Pana atunci, ma bucur de dorinta lor de a se naste si de a trai.

 Sus cateva dintre rosii, jos butasi si seminte de muscate.
Acum vine ceva ce va fi regres - mileul numarul 5, votat de cei mai multi dintre voi aici. Nu-mi place cum iese din firul asta, e prea gros:
Aparent e promitator, dar cand il ai in fata ochilor, realizezi cat de grosolan va iesi:
Asa ca am decis ca ma voi opri aici, il voi desface si voi croseta un maieu din firul asta, caci de mileu nu e bun. Ca sa fac mileul numarul 5 dintr-un alt fel de fir, mai subtire, am nevoie de un imbold, un impuls, o decizie de moment, pe care inca o mai astept, pentru ca pare ca mi-am facut pofta de mileuri, acum ma tenteaza altceva.
Si ca sa inchei simetric, o sa va arat ce a mai inflorit in ghiveciul cu bulbi. Nimic surprinzator - alte narcise galbene si mici, dar se pregatesc si vin tare din urma (ca le-am pus mai adanc) zambilele:

7 comentarii:

Ella spunea...

Să-ţi trăiască plantele, să crească mari şi sănătoase!
Mileul crem, din firul mai gros, oare nu va arăta totuşi bine după ce va fi puţin apretat şi călcat?
O zi faină!

Mihaela Dămăceanu spunea...

Sau blocatul acela cu ace multe, cum îi zice lui, că eu sunt pe din-afară. Ai văzut cât l-a schimbat pe cel portocaliu. Că, dacă îmi amintesc bine şi de acela ai zis că era aţa prea groasă.

cristina spunea...

pai e fix aceeasi ata, dar culori diferite. desi pare ok mileul portocaliu, nu e si nu are rost sa mai insist cu ata asta. nu se preteaza la mileuri.

Vasi Dubreu spunea...

Rasadurile astea ne ocupa ceva timp acum, dar asa sunt de frumoaseeeee!!!
Eu nu am pus niciodata seminte de muscate, multa vreme nici nu am stiut ca exista:))
Pupici!

cristina spunea...

vasi, dar crezi ca eu am stiut? :)))
sa vad ce-o sa iasa pana la capat.

Mihaela Dămăceanu spunea...

La mulţi ani şi o primăvară frumoasă, draga mea!

cristina spunea...

Mihaela, la fel si tie si multa liniste iti doresc!