luni, 16 martie 2015

Flori de primavara

Cam astea-s florile care infloresc primele la mine in curte:
Ghioceii, desi iesiti cu mare greutate, vad ca inca rezista eroic.
 
Primule. Cele trei din dreapta au fost puse anul trecut si spre mirarea si bucuria mea, au rezistat si vor inflori si anul asta. Cred ca sunt albe, albastre si galbene, asa ca rosul de anul asta e chiar la fix.
Crocusi. Saptamana trecuta nu iesise decat unul, asa ca am avut o mare surpriza sambata cand am iesit sa fac ceva treaba in gradina si am dat cu ochii de ei. Sa nu va mirati ca nu stiu ce se intampla la mine in curte, dar daca plec aproape pe intuneric si ma intorc tot pe intuneric, nu mai apuc sa vad ce e in spatele casei.
 
 
Narcise galbene pitice, albastrele si o floare de padure, ultimele doua din flora spontana.
In materie de rasaduri, iata cum se prezinta cele puse pe 20 februarie:
 
Sus, de la stanga la dreapta: craite pitice (3 ghivece), ochiul boului pitic (1 ghiveci), rosii (2 ghivece sus), telina (2 ghivece jos), petunii (3 ghivece din care n-a iesit nimic, desi sunt seminte din surse diferite).
Jos, in extrema stanga, neiesite de nici o culoare, semintele de ardei iuti si capia, din seminte din surse diferite. Nu mai sper sa iasa, dar continui sa le ud. Nu stiu de ce nu mai reusesc sa fac rasad de ardei. In primul meu an aici am reusit si chiar am mancat ardei iuti bulgaresti. N-am mai gasit seminte din alea si altele nu-mi ies si pace :(
Semintele puse in 8 martie au fost majoritatea de rosii, care acum au inceput sa iasa:

Dar am pus intr-un ghiveci pe jumatate seminte de lobelii si pe jumatate de Lobularia:
Care credeti ca au iesit? Eu nu mai stiu, ca am tot rasucit ghiveciul, dar cred ca e Lobularia.

12 comentarii:

simf spunea...

e chiar primavara la tine :)

cristina spunea...

chiar e. nici eu numai vreau iarna, chiar daca azi ma misc exact ca un robotel ruginit.

Mihaela Damaceanu spunea...

Brandusele si primulele sunt superbe, ce bine ca au inflorit si anul acesta. Si vad o multime de boboci la ele.
Oare si primulele lasate in ghiveci or inflori anual, ca tare sunt vesele si dragute florile acestea.

Ella spunea...

Sunt frumoase toate.
N-am stiut ca la branduse le mai zice si crocusi.
Mi-am pus si eu intr-un an nu-stiu-ce seminte de flori, intr-un ghiveci mai mare, seminte cumparate de la o taranca din piata, si in loc de flori, mi-a iesit ditamai varza! :))
O zi frumoasa!

cristina spunea...

Mihaela, eu cred ca daca nu mor, primulele pot inflori si in ghiveci la anul. cea adusa de mine la birou s-a uscat complet, insa si nu cred ca mai traieste.

Ella, asa scria pe punga cand am cumparat - crocusi. Cat despre varza - altii ar vrea sa le iasa in gradina si nu le iese, tu ai reusit in ghiveci! :)

Dani P. spunea...

Primavara cu dovezi :) Crocusii sunt cei mai cei :)

cristina spunea...

Dani, daaaa, am dovada! :))
Crocusii mei am tot sperat sa se inmulteasca de la sine, dar vad ca nu vor. o sa vad cum pot sa separ bulbii, sa-i pun si pe ei mai ordonat si mai rasfirat.

CCristinaC spunea...

E superb in gradina ta!
Am pus si eu seminte de rosii, ardei capia si gogosari.

Anonim spunea...

semintele de petunii ies greu (fac parte din familia "lingavelor", alaturi de lobelii). sper ca nu le-ai acoperit cu pamant, ca ele vor sa iasa doar daca au lumina. si cu ardeii trebuie sa ai rabdare, ca si ei is cam sclifositi. de dimineata tocmai am descoperit ca au rasarit si-n borcanelele mele vreo cativa, de la care imi luasem gandul.

cristina spunea...

CCristina, sa-mi spui de ardei daca ti-au iesit!

Laura, petuniile si lobelia nu cred ca mai ies. Mi se pare ca am aruncat doar un praf de pamant peste ele, nu mai stiu. Ardeii, pusi pe 20 februarie, vad ca dau ceva semne sa iasa, dar inca nu zic hop.

myky spunea...

Foarte frumoase floricelele!

Strumful spunea...

Si aici e plin de primule, sunt foarte multe galbene, le gasesti si prin padure. LA noi in tara plantezi primulele si merg sau nu merg. MIe nu mi-au mers, am incercat de 3 ori.
COlectia ta de flori de primavara este foarte frumoasa!