luni, 8 iunie 2015

Goblenurile mele

Am reusit, in sfarsit, sa-mi inramez si ultimele goblenuri cusute, asa ca le-am fotografiat pe toate, ca sa le am puse la un loc. Le postez cu cateva comentarii.
Un goblen cusut prin anii 1990, dintr-un set cumparat (cu ate, panza, scheme pe hartie). O prelucrare reusita a firmei care l-a comercializat, dar nu-i mai stiu numele.

 De aici incolo vor fi numai prelucrari facute de mine. Prima fotografie este originalul, apoi goblenul inramat, urmat de cateva detalii.
Janene Grende 、Bird Paintings

  
G. Harvey - "Holiday Flower Shop"
 




Jean Béraud-Elegant Soiree
 
Icoana Maicii Domnului "Alina-mi durerile".

Christ Pantocrator

Din pacate, sursa originala de pe Pinterest nu mai functioneaza (http://www.ecclexia.com/2013/02/28/my-favorite-ever-so-far/)
Si aici, in stanga, sunt cele doua puse pe un perete dinspre est, alaturi de alte icoane:

Mai am patru goblenuri dintr-un set, dar lor nu le-am mai facut poze, le-am aratat mai de mult pe blog aici.

9 comentarii:

Vasi Dubreu spunea...

Foarte frumoase si grele! Eu am lucrat mult dar din cele de Focsani, cu ate si model, care erau si mai clare, si mai putin de Pitesti, care avea culori si diagrame mai sterse.
La tine munca a fost mai mare, facandu-le tiparele. Ai o rabdare!!

Iulia spunea...

Sunt superbe. Mai ales icoanele. Lucrez si eu, asa cum am impresia ca faci si tu, cu schemele facute de mine. Eu introduc imaginea in program, eu ajustez culorile, eu hotarasc tot, iar - la sfarsit - am un unicat. Din cauza ca nu mai am timp (si nici ochi), in ultimii ani m-am axat numai pe icoane, pe care cateodata le mai si donez la cate o biserica de suflet.

cristina spunea...

Vasi, pentru mine goblenul e sursa sanatatii mele mintale :)

Iulia, nu ne arati si noua ce ai lucrat? Sunt curioasa cum prelucrezi tu culorile, ca ale mele imi ies cam sterse.

Iulia spunea...

sunt mai multe programe. Unele scot imagini mai reusite, altele mai putin. Eu ma joc cu ele pana reusesc sa scot una care sa-mi placa mult de tot. Apoi imi aleg singura atele (am sute de mouline-uri!), nu ma iau dupa codurile lor, pentru ca al noi atele de firma costa mult si e posibil nici sa nu iti gasesti vreo nuanta.
Am sa incerc sa fotografiez ce am facut si ce mai am, pentru ca pe unele le-am donat, cum ti-am spus. Din pacate sunt inramate si luceste geamul. Trebuia sa le fotografiez cand erau neinramate, dar nu aveam pe atunci aparate de-astea sofisticate (sunt facute de-acum 12-13 ani...). Promit ca incerc si iti trimit poza.

simf spunea...

( hai, ca pe 7 decembrie n-o sa ninga a inzapazire, ei, ce zici? :) http://adevarul.ro/entertainment/muzica/tarja-turunen-revine-labucuresti-spectacol-craciun-1_5578423bcfbe376e3523d560/index.html )

cristina spunea...

Simona, pentru atmosfera (Craciunul e sarbatoarea mea favorita) m-as duce, dar tipa a inceput s-o dea pe muzica clasica mai mult, iar mie muzica asta de oameni culti in cap nu prea imi place, cel putin nu intr-atat incat sa dau bani pe concerte. Unde mai pui ca de patania de la concertul ei de-atunci n-am uitat nici acum, iar ca nu ne-nzapezim pe 7 decembrie ... :))
Sarumana de pont, insa. Daca ati veni si voi, am merge si noi. Veniti?

simf spunea...

nuuu, nu intra in preferintele niciunuia, a avut vremea ei - nightwish -, dar a trecut.

Gabriela spunea...

Cu ce te-ai migalit, Cristina! La mine nu a prins genul (am incercat candva sa lucrez). Ai o colectie foarte frumoasa si te cred ca esti mandra de ea!

cristina spunea...

Gabriela, sunt, dar nu stiu daca mandra, mai degraba ... foarte multumita :)
Intrucat e un hobby, sunt multumita ca il am, ca nu e excesiv de costisitor, ca imi place in continuare sa-l fac, ca rezulta si ceva util de pe urma lui si ca ma tine sanatoasa mental.