luni, 6 iulie 2015

Pasari neidentificate

Aceste dragute pasari au aparut in luna iunie pe terenul viran din fata curtii mele si mi-au incantat auzul vreo doua saptamani.
Spre surprinderea mea, sotul meu a reusit sa le si fotografieze si sa le filmeze. Nu erau prudente deloc, ba chiar mi s-au parut ca se expun prea tare pericolului ... mai ales ca stiu ce pramatie de pisica am la casa.
Dupa cantec am crezut ca-s macaleandri, cum mi-a adus "la cunostinta" acum ceva timp maimuta neagra din postarea anterioara, dar cand m-am uitat la poze, nu le-am recunoscut. Nici pe site-urile de profil n-am reusit sa le identific. Ma poate ajuta cineva? Uitati si pozele, destul de proaste, dar sunt facute de la o oarecare distanta.
Actualizare:
Dupa multe cautari, am ajuns la cateva concluzii, care nu stiu cat de reale sunt, dat fiind ca nu sunt deloc o cunoscatoare, dar care ar putea fi cel mai aproape de adevar:
1. cred ca aceste pasarele sunt Silvii;
2. cred ca sunt inca pui;
3. cred ca sunt Acrocephalus schoenobaenus
4. acest filmulet reda un cantec de Silvie destul de asemanator cu cel de mai sus: https://www.youtube.com/watch?v=5r-P0sfDfyE

8 comentarii:

Anonim spunea...

pasarea ta pare sa fie Luscinia megarhynchos, adica privighetorea roscata...dar, numai cine a vazut-o, poate sa o identifice dupa o poza. Bafta!

http://antoniopuigg.blogspot.de/2014/07/ruisenor-comunluscinia-megarhynchos.html

http://destepti.ro/care-specii-de-pasari-sunt-cele-mai-cunoscute-in-romania

cristina spunea...

din pacate, nu cred ca e privighetoare. am remediat problema de postare si acum apare si filmul cu fluieratul lor, ca nu-l pot numi cantec. de cantat canta privighetoarea, acestea scot numai niste sunete ascutite.
pacat, ca la penaj semanau perfect cu Luscinia megarhynchos.
merci pentru site-uri si pentru vizita.

simf spunea...

linkul asta te ajuta oare?
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:6zhaYRszNmoJ:www.keytonature.eu/wiki/Cheie_de_identificare_a_pasarilor_comune_care_traiesc_in_zone_rurale_din_Europa+&cd=5&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

cristina spunea...

simona, nu prea. a fost primul site pe care m-am uitat, dar tot cu virgula imi da.

Anonim spunea...

atunci inclin spre o specie de Sylviidae :)

dar sunt asa de multe, uite pe link, pana la capat, dupa imagini :)

http://bird-passeriformes-sylviidae.blogspot.de/

cristina spunea...

da, o sylvia as zice si eu ca este, dar nu prea am reusit sa gasesc de care. sunt prea multe acolo si cele pe care le-am cautat canta cu adevarat, nu tipa ca ale mele.
poate ca sunt pui care nu stiu inca sa cante ...
daca o voi gasi, voi scrie care este.

Dana spunea...

Ce dragute sunt, oricare ar fi numele lor. Poate ca sunt inca pui, sau poate au penele in schimbare. Si pozele sunt bune, se vad penele pufoase. Bucura-te de ele, asculta-le ciripitul si zambeste.

cristina spunea...

Dana, ma bucur de ele, cum sa nu? Uneori ma consider privilegiata ca pot avea atata natura in jurul meu si ma simt datoare sa o si cunosc, pe cat posibil.