sâmbătă, 4 iunie 2016

Sfantul Nectarie goblen

Azi am mai terminat un goblen, dupa icoana Sfantului Nectarie. Are 120/265 puncte sau milimetri si 59 culori, fir Anchor.
O sa postez mai intai originalul, apoi goblenul cusut asa cum se prezinta inainte de calcare si inramare, cu un mic detaliu al aurei, in care am introdus si fir stralucitor, care se vede cu greu insa in fotografie.

Va place? Fotografia nu e dintre cele mai bune, caci nu prea ma pricep la pozat goblen, dar o sa vi-l mai arat si dupa inramare si atunci sper sa il prind intr-o lumina mai buna.

7 comentarii:

Catrinel spunea...

Ma inclin. Te admir enorm pentru ceea ce faci cu acul! Felicitari!

Iulia spunea...

Permite-mi, te rog, sa-ti dau o sugestie: ai incercat vreodata sa finisezi un goblen dupa metoda nemteasca? Adica sa iei un fir de nuanta mai inchisa si sa conturezi anumite forme? Iese ceva incredibil de frumos si pune in valoare goblenul. Se vede mai ales la fetele personajelor si la detaliile hainelor. Din proprie experienta iti spun ca la icoanele ortodoxe merge cel mai bine, pentru ca ele oricum sunt conturate, deci nu faci decat sa intaresti pictura, iar straiele sunt pline de broderii si fireturi si niste fire incrucisate printre impunsaturi sau peste ele, ar scoate in evidenta frumusetea hainelor.

martamag spunea...

Mie îmi plac toate goblenele. Ha, ha, ha: chiar și ale mele! Acesta este foarte frumos. Cît timp ți-a luat?

cristina spunea...

Catrinel, iti multumesc.
Iulia, o sa incerc, dar ma cam tem, pentru ca n-am mai facut niciodata. Ai pe undeva vreun exemplu?
Marta, nu prea mai stiu, dar in orice caz, cateva luni.

Valentina spunea...

E incredibil cata munca si frumusete e intr-un goblen! Felicitari, abia astept sa-l vad inramat.

De data asta ai folosit culorile dupa capul tau? Stiu ca la penultimul terminat te plangeai ca-s culorile cam pale. La acesta cred ca esti multumita.

cristina spunea...

Valentina, de data asta programul a fost generos si mi-a dat culori din astea, mai tari. Intr-adevar, sunt multumita. Acum am o problema noua :)) Am prelucrat o foto a Theodorei si am inceput lucrul, insa s-ar parea ca generozitatea programului face ca nuantele de la pielea fetei sa fie foarte roz, in loc de culoarea pielii :)))

Ana Maria spunea...

Foarte frumos! Felicitari! :) Sf Nectarie este foarte apropiat si de mine!