luni, 26 decembrie 2016

Bluza bicolora

Aveam de gand sa ignor aceasta bluza, dar azi, ocupandu-ma de pozele din aparat am dat peste ea si m-am gandit sa v-o arat si voua.
E o bluza inceputa de multa vreme, pe masurile mele, pe care am vrut s-o fac simpla, dar careia i-am gasit pana la urma un model care sa imbine cele doua culori:


Cum pozele erau salvate la mine in computer fara sa stiu sursa de unde le-am salvat, am dat o cautare pe google dupa numele cu care s-au salvat, "uzz_ko" si tot ce-am gasit e un site cred ca arabesc, nu-i mai dau link-ul aici, ca nu cred ca de acolo l-am luat.
Aveau si doua scheme ale fluturasilor, dar nu s-au potrivit, erau prea mari.
Am inceput sa lucrez la aceasta bluza ...
Si nu pot sa spun ca m-am umplut de placere facand-o, caci mi-am dat seama ca rezultau foarte multe capete de fir pe care m-am chinuit destul de mult la sfarsit sa le ascund pe dedesubt.
In fine, dupa o pauza de cateva luni (peste vara), cand n-am mai avut nici un chef de aceasta bluza, nefiind eu sigura ca o s-o port (nu prea e stilul meu, nu stiu de ce am inceput-o, dar probabil ca se mai intampla si chestii din astea), m-am invrednicit s-o termin luna trecuta, numai ca sa scap de locul pe care il ocupa in cosuletul de lucru. Am incheiat-o aplicand la guler o tehnica de inchidere gasita pe Pinterest, ca sa iasa elastic randul de final (sursa directa este https://italiandishknits.com/2012/03/25/super-stretchy-super-easy-sewn-bind-off/). A iesit faina treaba. 
Ei bine, cand am spalat aceasta bluza, s-a lasat si s-a lungit cam cat o rochita scurta! Nu m-am asteptat. Cu toate astea, pe masura ce se usca se strangea la loc, dar tot a iesit mai lunga decat m-am asteptat. Cand inca mai era pe sarma, a venit in vizita o prietena careia i-a placut atat de mult bluza, incat i-am daruit-o ei fara ezitare. Am apucat sa-i fac pozele de rigoare si mi-am luat pa pa de la ea, cu mare drag:



N-am apucat nici s-o calc, de aceea i se vede urma de la sarma :)
Orice s-ar spune, se pare ca nu prea imi place sa lucrez pentru mine. Si acum mai am o piesa inceputa cu ani in urma si neterminata, care imi imbraca manechinul sa nu-i fie frig.

6 comentarii:

Laura spunea...

Suuuper!

Carmen spunea...

Fain de tot!

Mihaela Damaceanu spunea...

Mie imi place, este interesanta. Dar nu am pomenit sa se lungeasca si apoi scurteze. Dar eu nu prea ma pricep la fire, stii. Mie mi se micsoreaza lucrurile la aspalat. Unele. Am trecut sa iti urez la multi ani, bucurie, dorinte implinite, sanatate si daruri frumoase! Zile placute si relaxante-mai ales azi si frumoasa petrecere de Revelion sa aveti! Imbratisari!

cristina spunea...

Laura, Carmen, ma bucur!

Mihaela, la multi ani cu bucurii iti doresc si eu tie, an nou fericit!

Valentina spunea...

Mie mi se pare super! Si uite ca ai facut fericita o persoana cu talentul tau.

Am auzit de curand la cineva chestia asta cu largitul si apoi revenit la loc, dar ea a uscat pe o suprafata plana si la final lucrul a revenit la dimensiunile lui (adica s-a largit doar cu un centimetru). Stii cumva ce compozitie avea firul tau?

cristina spunea...

Valentina, ceva compozitie lana cu acril, parca 70% lana. Pe suprafata plana nu stiu cum se usuca. Eu am o plasa prinsa pe un cadru, special pentru asta, dar se usuca in zile intregi obiectul, dureaza prea mult si capata miros. Nu stiu cum ar trebui procedat.