sâmbătă, 20 mai 2017

Vietati de mai

Intr-o zi m-a vizitat o randunica. M-am trezit cu ea in veranda si, dupa ce s-a zbatut in sticla ferestrei, s-a urcat pe bara de la perdea si s-a odihnit acolo pret de vreo jumatate de ora. Apoi a disparut, probabil a iesit pe usa pe care am lasat-o deschisa pentru ea.

 Ieri am iesit pe-afara cu aparatul si am facut cateva poze vietatilor pe care le-am intalnit in cale. Nu-s toate, desigur, ci doar cele care "au stat" la poza:



In prima poza, pe un bujor si langa valeriana rosie, era un paianjen albicios pe care Armeria probabil l-ar identifica repede si ne-ar spune si noua despre el. Mai incolo, pe un alt bujor, l-am gasit pe fratele lui, care facuse deja o victima. Pacat ca victima e din randul insectelor bune:
 
Si in cele ce urmeaza va arat numai rezultatul "muncii" altor vietati, care imi mananca multe plante din gradina, dar care nu se vad. Or fi limacsii, melcii, vreo insecta, nu stiu, dar panselutele sunt devorate sistematic.

Mai am bondari, albine, viespi, vrabiute, pitigoi, cotofene, pisici, caine. Nu le-am facut poza de data asta. Poate in viitor.

9 comentarii:

Dani P. spunea...

Paianjenii sidefii sunt tare frumosi, chiar daca mai ataca si cate o albina. Ma intreb ce iti mananca panselutele ...

cristina spunea...

Dani, si eu ma intreb. Ceva taratoare ...
Paianjeni sidefii zici ca sunt? Ia sa ma uit.

martamag spunea...

Cîte flori frumoase! Cîți vizitatori feluriți! Să ai parte numai de bucurii în vara care vine!

cristina spunea...

Da, Marta, am ceva flori in perioada asta. Am vrut sa fac o postare numai cu flori, dar nu mi-au iesit faine pozele.

Anonim spunea...

:) paianjenul tau e un paianjen crab, Misumena_vatia (cred :)) (https://en.wikipedia.org/wiki/Misumena_vatia), capabil sa-si schimbe temporar culoarea in functie de culoarea florii pe care stau, in asteptarea prazii :)

cristina spunea...

Anonim, you must be Armeria, right?
Oricum, multumesc. Cercetez, deci exist :)

cristina spunea...

Da, am cercetat, ala e!

Mihaela Damaceanu spunea...

Interesant paianjenul acela, cum isi schimba el culoarea. Doar ca nu mi-a placut ce i-a facut albinei. Bujorii sunt superbi si randunica a fost draguta sa stea la pozat!

cristina spunea...

Randunica statea acolo ca sa se linisteasca, a zburat singura pe usa dupa aia, dar i-am multumit pentru vizita :)