vineri, 6 octombrie 2017

Theodora cusuta :)

Am goblenizat-o pe Theodora! 🙆
Avea ea o fotografie in care era tare scumpica si nu m-am putut abtine sa n-o transform in goblen:

Ceea ce m-a necajit mereu cand ajungeam sa cos cu ate deschise la culoare este ca se vede urzeala panzei pe care cos. Am incercat eu diverse trucuri, dar n-am prea reusit sa evit asta. Sper sa nu fie foarte deranjata cand o mai creste si sa aprecieze dragostea cu care i-am cusut acest goblen, nu neaparat perfectiunea.
Pozele sunt facute cu telefonul, caci aparatele mele foto s-au stricat amandoua. Mama ei ("mama lui", ca asa ii spune Thea, probabil din cauza ca, la alint, mereu e intrebata in joaca "cine-i frumoasa/scumpa/iubita lui mama lui?) a reusit sa-l si inrameze si mi-a trimis o foto, tot cu telefonul, a tabloului:
Eu sunt foarte incantata de cum a iesit, mai ales ca nu am mai cusut goblen de cateva luni, caci vederea mi se strica foarte rapid deja si ar trebui mereu sa-mi fac alti ochelari. O sa ma duc la un control si, daca imi va da voie medicul, ma voi apuca de un altul, chiar daca acasa mai am doua terminate si neinramate. Placerea mea este sa le cos, admiratul pe perete cade pe locul doi.

14 comentarii:

Laura spunea...

Ce idee frumoasa!

Vasi Dubreu spunea...

Asa ceva!!! Nu credeam ca se poate face...si am lucrat goblen la greu..demult, inainte de a aparea tehnologia asta grozava!
Cat de norocoasa este Theodora!!!

cristina spunea...

Laura, sper sa fie de apreciat.
Vasi, norocul Theodorei e ca are o matusa "nebuna, cu braul de lana" :))) Sper sa aiba mai mult noroc de-atat, ca sigur o sa merite. Sanatoasa sa fie ea si parintii ei, ca matusa o s-o ajute si ea cum o sa poata.

Ella spunea...

Ce frumoasă e Theodora!!! Ce poza reusita!
Da' eu nu inteleg: poza inramata e cusuta? Daca "da", de unde ai avut toate culorile de ate? Cum poate iesi atat de frumos pana la cele mai mici detalii? Nu ma pricep deloc la goblen, cred ca se vede. 😉
E minunat!

cristina spunea...

Ella, da, poza inramata e cusuta, e goblen, dar nu-ti raspund la intrebari ca, la ce predilectie ai tu spre asa ceva, o sa te apuci si n-o sa mai dormi noaptea, cosand. O sa faci o pasiune si pentru asta si o sa neglijezi si scoala :))
Poza e transformata in puncte, iar fiecarui punct ii este atribuita o culoare, care are un cod. Codul e ca sa stii ce ate (mouline) sa cumperi.
De exemplu, la Thea mi-au trebuit 75 de culori, iar dimensiunea portiunii cusute este de 17X20 cm, pe o panza la care, intr-un cm patrat, incap 100 puncte de goblen.

Anonim spunea...

Este... oau! Felicitari!

RamonaM spunea...

Da, felicitarile mele ...este minunat tabloul...dar si fetita...cu obrajori cu tot.

cristina spunea...

Ramona, multumim!

simf spunea...

la cata energie pozitiva ai pus tu acolooo... va fi talisman pentru mandra theodora. ideea e super!

cristina spunea...

Taica-su vroia sa ia tabloul sa si-l puna la birou, dar maica-sa nu i l-a dat si bine a facut. Eu am zis ca tabloul trebuie sa ii ramana Theodorei macar pana o s-ajunga la casa ei :) Cat despre energie, am pus, dar primul goblen pe care i l-am daruit fetei a fost icoana Maicii Domnului, cusuta cu drag mare si sfintita la biserica. Sta deasupra patutului ei si sper sa o pazeasca de rele.

DCM spunea...

Felicitări! E o adevărată operă de artă!

cristina spunea...

Dan Sorin, multumesc, dar e mult spus, e mai degraba o executie reusita.

Unknown spunea...

Mias dori și eu să-mi fac asa un tablou cu cei trei copilași ai mei dar nu știu unde as putea sa printez poza pe panza

cristina spunea...

Nici eu nu stiu, caci eu am cusut-o dupa o schema de pe calculator, nu pe panza pictata. Este un program care transforma culoarea in simbol grafic. Din pacate, nici pe acesta nu-l mai am.