vineri, 16 martie 2018

Atentie la cumparaturi!

Va dau un sfat prietenesc: dupa ce faceti cumparaturi si primiti bonul fiscal, uitati-va cu atentie pe el, cititi-l tot atunci!
Eu mi-am format acest obicei dupa ce am patit-o de cateva ori. Ce se poate intampla? Ceea ce nu doar o singura data mi s-a intamplat:
- sa va fie bagate produse pe bon de doua ori;
- sa va fie bagate produse pe care nu le-ati cumparat;
- sa fie alt pret decat cel pe care l-ati vazut la raft (desigur, mult mai mare).
Mie ieri mi-au fost bagate niste produse in valoare de 17 lei, la un bon de 250 de lei. M-am dus la casier, l-am intrebat si m-a ghidat imediat catre receptie, unde mi-au fost  inapoiati banii fara nici un fel de comentarii, ba chiar si cu scuze. Eu am vrut sa demonstrez ca nu am cumparat acele produse, dar mi-au spus ca nu e nevoie. Asta ma face sa cred ca la ei asta e o practica curenta. Daca cumparatorii se prind, le dau banii, daca nu, raman ei cu niste bani in plus.
Apoi, aveti grija sa va bagati cu mana voastra produsele in sacosa, dupa ce le scaneaza casierul. Nu-l lasati pe el, ca s-ar putea ca, in loc sa va bage produsul in sacosa voastra, sa-l subtilizeze sub tejghea. Mi s-a intamplat la acelasi lant de supermarketuri, dar la Iasi.

11 comentarii:

Laura spunea...

Mi s-a intamplat si mie... vazand ca am cumparat lapte praf si alte produse de bebe, casiera s-agandit ca n-ar fi rau sa-mi bage la plata doua seturi de bavete - 24,9/set.

Laura spunea...

Am patit-o si in lidl, dar si in carrfour (de cateva ori).

Pr.Victor spunea...

Uneori, din nefericire, suntem atât de grăbiți, așa pe fugă, încât nu mai avem timp să citim bonul. Altfel, făcând deseori cumpărături, în mod curent, nu umplu coșul, de fiecare dată cumpăr până într-o 100 de lei, ceea ce face să țin sub control ceea ce pun în cărucior când alerg către casa de marcat.

cristina spunea...

Si in Lidl????????

Laura spunea...

O data in lidl, de nenumarate ori in carrfour.

Mihaela spunea...

Si eu am patit de doua ori, dar tot nu ma uit ppe bon la final, nici in magazin si nici acasa. O sa incerc pe viitor sa fiu mai putin grabita .

Ella spunea...

Am pățit-o fix azi. Am scanat produsul cu pricina in magazin, la aparatul ala mic unde poti verifica preturile, si-mi arata pretul de 4 lei. La casa nu am verificat, iar dupa ce am plecat, cand mi-am aruncat ochii pe bon, am vazut ca pentru produsul respectiv am fost taxata cu 8 lei în loc de 4.

cristina spunea...

Din ce imi spuneti si voi, deduc din ce in ce mai fara dubiu ca asta e o practica la ei, nu o intamplare sau o eroare. Pacat.

Parinte, ce punem noi in cos e una, ce platim se pare ca e alta, din pacate.

Mihaela, iti ia un minut, maxim doua.

Ella, si ce ai facut?

CCristinaC spunea...

Mie mi s-a intamplat la Lidl sa iau produsul de pe raft, fiind la reducere, iar la casa sa nu imi aplice reducerea. Am semnalat imediat. Si da, imi citesc bonul si verific si chitanta de la card. Nu am chef de surprize. In ce magazin ti s-a intamplat?

cristina spunea...

In Carrefour.

Laura spunea...

Pe mine m-a facut atenta faptul ca multi pensionari care stateau la casa contestau bonul. Asta m-a facut atenta. Probabil e o practica in carrfour.