miercuri, 27 iunie 2018

Soc si groaza!

In dimineata asta, lasandu-i pisicii usa de la casa deschisa, sa intre si sa iasa dupa bunul plac, pe o ploaie mocaneasca, dar care a lasat in urma o mare umiditate in atmosfera, ma trezesc pe prag cu o creatura din filmele de groaza! Limaczilla!
Eu asa ceva nu am mai vazut in viata vietilor mele! Limacsi stiam ca am, credeam ca i-am mai redus ca populatie prin capcanele cu bere puse in primavera, vedeam ca inca mai sunt pe ici, pe colo, dar eu ce vedeam nu aveau mai mult de 1 cm!
Asta de vroia sa-mi intre in casa dimineata mi-a produs un soc. Avea cel putin grosimea degetului aratator al unui barbat, iar ca lungime ... na, cat pragul, ce sa zic ...
Uitati-va si voi daca e posibil sa ai asemenea creatura in gradina si sa n-o fi vazut niciodata pana acum:
Ca sa am un termen de comparatie, am pus langa creatura singura unitate de masura universala pe care o aveam la indemana - un borcan de 400:
Intrebarea care ma framanta este de ce vroia el sa intre in casa? O alta: unde a stat pana acum de nu l-am vazut niciodata?

4 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Vremea umedă de afară îi scoate la aer. Am văzut și mai mari prin livadă, urcă pe tulpinile pomilor căutând un loc mai uscat. La fel ca ei și șerpii, doar ce am prins unul cu o broască-n gură acum 3 zile.

cristina spunea...

Parinte, eu sarpe nu am vazut in curte la mine decat o data, cand l-am si omorat (de frica si din nestiinta), dar acum, daca l-as vedea, l-as lasa in pace sau l-as alunga in alta parte. Broscute n-am, desi mi-as dori, ca poate ar mai starpi din hidoseniile astea.
Deci monstrul vroia pe uscat ...

simf spunea...

limaxul ucigas, venit din spania de curand la noi. eu as pune optimol, ca se inmultesc rapid, sunt foarte rezistenti. ii urasc (eu n-am decat de-ai nostri, clasici) si cu sadism pun sare pe ei cand ii vad. (nu intra pe usa de pisici, sa stii)

cristina spunea...

Simona, asa zici??? Pai abia ce ma bucuram ca le-am venit de hac alora mici si acum tre sa o iau de la capat cu spaniolii astia???? mama ma-sii de treaba!